İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN İKİNCİ AÇIKLAMA

İBB Başkanı yaptığı ikinci açıklamada ise şunları söyledi:

11 Nisan Cumartesi itibariyle İBB’nin tüm hizmetleri sokağa çıkma serbestisi olanlar için devam edecek. Halk Ekmek ve Hamidiye Su %100 üretime geçti. İBB, tüm İstanbul’un gıda ihtiyacına yetecek kapasitededir. Halkımız sakin olsun ve güvende hissetsin. Lütfen herkes evine dönsün.

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile ilan edilen sokağa çıkma yasağından dolayı 11-12 Nisan tarihlerinde hatlarımızda sefer yapılmayacaktır. 13 Nisan Pazartesi günü itibariyle seferlerimiz normal tarifeye uygun devam edecektir.

 

[old_news_related_template title="Son dakika... 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi! İşte sokağa çıkma yasağı ilan edilen tüm iller..." desc="Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yasağın yalnızca 48 saat süreceği ifade edildi. İşte yasak ile ilgili gelen son dakika açıklaması..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-31-ilde-sokaga-cikma-yasagi-ilan-edildi-5740054/"]