[imza_template desc="Can ÖZÇELİK" arry="Can ÖZÇELİK"][/imza_template]

Sputnik Türkiye'nin Ankara servisinde çalışan 3 kişi, dün akşam evlerinin önünde yapılan eylemin ardından şikayetçi olmak üzere karakola başvurdu.

3 çalışan, yürütülen soruşturma kapsamında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301'inci maddesinde yer alan 'Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama' suçundan gözaltına alındı.

Geceyi emniyette geçiren 3 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 kişi, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ SERBEST BIRAKILDI

Sputnik Türkiye yayın yönetmeni Mahir Boztepe Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. “Türkiye Cumhuriyeti’ni be kurumlarını aşağılama” iddiasıyla gözaltına alınan Boztepe ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyetinde talimatla ifadesi alınan Mahir Boztepe’ye Sputnik News sitesinin İngilizce olarak geçtiği “Çalıntı eyalet” haberi ve İdlip ile ilgili yayımlanan görüntüler soruldu.

Boztepe ifadesinde İngilizce yayımlanan haberi Türkçe’ye çevirmediklerini vurgulayarak, “Bu haberi diğer siteler Türkçe’ye çevirerek haberleştirdi. Bu haber ile ilgili sorumluluğum yoktur. Sputnik International ile organik bir bağım bulunmamaktadır” dedi.

İdlip ile ilgili görüntülerin Rusya Savunma Bakanlığının kurumsal Twitter hesabından paylaşıldığını ifade eden Boztepe, “Türkiye Savunma Bakanlığının haberlerini nasıl veriyorsak bu açıklamayı da internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk. Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Boztepe, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Sputnik'in Genel Yayın Yönetmeni ve üç çalışanı gözaltına alındı" desc="Rusya merkezli yayın yapan Sputnik adlı medya kuruluşunun Ankara bürosunda çalışan üç kişi ile Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-sputnik-calisanlari-gozaltina-alindi-5654232/"]