Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen terör soruşturması kapsamında Süryanilerin yoğunlukta yaşadığı Üçyol köyü ve kırsal mahallelerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, adreslerinde arama yapılan Mor Yakup Kilisesi'nin rahibi Sefer Bileçen ile Üçköy Muhtarı Joseph Yar ile kimliği açıklanmayan bir şüpheli daha gözaltına alındı.

Rahip Sefer Bileçen'in de aralarında bulunduğu 4 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Rahip Bileçen tutuklanırken, 3 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Usulsüz sağlık kurulu raporu operasyonunda 52 kişi gözaltına alındı!" desc="Denizli ve Antalya'daki bazı hastanelerden usulsüz sağlık kurulu raporu aldıkları öne sürülen 50 kişi ile bu kişilere raporları temin ettikleri iddia edilen 2 hastane personeli gözaltına alındı. Şüphelilerin, usulsüz sağlık raporu ile emekli ya da engelli maaşı bağlatarak, devleti 1 milyon 569 bin TL zarara uğrattıkları belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/10/iecrop/usulsuz-saglik-kurulu-raporu-dha-1_16_9_1578674991.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/usulsuz-saglik-kurulu-raporu-operasyonunda-52-kisi-gozaltina-alindi-5561315/"]