Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası, bazı turizm amaçlı seyahat gemilerinin Türkiye'deki limanlara yanaşmasına izin verilmediği açıklandı.

SAĞLIK BAKANI: KUŞADASI'NA YANAŞTIRMADIK

Türkiye'deki limanlara gelmek isteyen gemilerle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca ise şu ifadeleri kullandı:

* Son dönemde yanaşamayan gemiler oldu. Bir dinamik süreçteyiz, her gün yeni kararlar devreye girebilir. Lütfen birlikte bu süreci iyi götürmeliyiz. Vatandaşımızı iyi bilgilendirmeliyiz. Kaygıları gideren yaklaşım içinde olmalıyız.

* İtalya’nın önemli olduğu dönemde Kuşadası’na gelen bir gemiyi yanaştırmadık. Dinamik olduğumuzu, kararlı davranmış olduğumuzu bilmiş olun.

Sağlık Bakanlığı Corona virüsünden korunmak için yapılması gerekenleri paylaştı.


"BAZI ÜLKELERLE TRAFİĞİMİZ KAPALI"

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ise gemilerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

* Cruise gemisinin yolcu profili ile de alakalı. Bazı ülkelerle trafiğimiz kapalı biliyorsunuz. Kapalı olan ülkedeki turist profilini taşıyorsa o kapsama giriyor şu anda.

* Ağır vakaların yaşandığı cruise gemileri bu olaylara hazırlıksız yakalanan ilk gemilerdi. Şu anda uyguladıkları uluslararası bir sağlık protokolleri var.

* İçeriye aldıkları yolcularda belirli standartlar arıyorlar. Bizim için öncelikli olan geminin ve protokolün kendisi değil, bizim hangi ülkeye ne tür sınırlamalar uyguluyoruz o önemli. Yani yolcu profili bizi ilgilendiriyor. Gemi ikinci planda.