MSB, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "5 Mart 2020 tarihinde Moskova’da varılan mutabakat çerçevesinde; Türk ve Rus Askerî Heyetlerin toplantısı Millî Savunma Bakanlığı’nda başladı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de yaşanan gerginliğe ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Mart tarihinde Moskova'da görüşmüştü.

İki lider ve Türk-Rus heyetler arasındaki görüşme sonrasında İdlib'deki son gelişmelere ilişkin açıklama yapılmıştı.

Türkiye ve Rusya'nın mutabakat metninde yer alan maddeye göre, İdlib'de ateşkes süreci yürürlüğe girmişti.



[old_news_related_template title="Putin ve Esad'ın istediği oldu! Moskova'daki mutabakat ne anlama geliyor?" desc="Moskova’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yaklaşık altı saat süren toplantıdan, Esad rejiminin en çok istediği çıktı. Suriye iç savaşının ilk günlerinden itibaren Esad rejiminin elinden çıkan ve cihatçı teröristlerin kontrolüne geçen, Şam’ı iki önemli kente yani Halep ve Lazkiye’ye bağlayan M-4 ve M-5 karayolları “rejim muhalifi” unsurlardan tamamen temizlenmiş oldu. İki karayolu da ulaşıma açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/05/iecrop/erdogan-idlib-reuters_16_9_1583432252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/putin-ve-esadin-en-cok-istedikleri-oldu-moskovadaki-mutabakat-ne-anlama-geliyor-5663320/"]