Doğu Akdeniz'de çalışmalarını sürdüren Yavuz Sondaj Gemisi için yeni bir Navtex kararı daha alındı.

Yapılan açıklamaya göre, geminin bölgedeki çalışması 12 Ekim'e kadar uzatıldı. Karara göre ayrıca 17 Eylül'de atış eğitimi yapılacağı belirtildi.

Ertuğrul Bey, Osman Bey ve Orhan Bey gemilerinin de eşlik ettiği Yavuz Sondaj Gemisi faaliyetlerini Selçuklu-1 kuyusunda sürdürüyor.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

[old_news_related_template title="Navtex nedir? Navtex ilanı ne anlama geliyor?" desc="Navtex, ülkelerin Deniz Kuvvetleri tarafından, gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarında bulunmaya yardımcı oluyor. Türkiye'de Navtex mesaj ve seyir duyuruları, Antalya, Samsun, İstanbul ve İzmir yayın istasyonlarından yayınlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/15/iecrop/navtex-netdir-shutter_16_9_1600170850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/navtex-nedir-navtex-ilani-ne-anlama-geliyor-6039111/"]