Malatya'da Kozdere mahallesi, corona virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Malatya Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada "Hekimhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Hekimhan İlçesi Kozdere Mahallesinde Koronavirüs salgını nedeniyle 30 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır" denildi.

ERZİNCAN'DA DA 3 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı 3 köy korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*Erzincan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesine istinaden Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında 30 Mart 2020 tarihinde Erzincan’da, korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınacak önlemler ile ilgili gündemi görüşmek üzere toplanmıştır.

*Bu kapsamda yapılan toplantıda korona virüsle mücadele kapsamında bugüne kadar alınan kararlara ek olarak; ilimiz Kemah ilçesi Muratboynu, Eskibağlar ve Gediktepe köylerimizin 30 Mart 2020 tarihi saat 13.00 itibariyle ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına karar verilmiştir.



'KARANTİNADAKİ KÖYDEN ÇIKTILAR' İDDİASINA AÇIKLAMA

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, corona virüsü tedbirleri kapsamında dün saat 22.00 itibariyle karantina altına alındı.

18.00'da açıklanan kararın karantina öncesinde anons ile köyde duyurulması üzerine bazı ailelerin il ve ilçe merkezlerinde yaşayan akrabalarının yanına gittiği ileri sürülmüştü.

"GEREKLİ HER TÜRLÜ ÖNLEM ÖNCESİNDEN ALINMIŞTIR"

İddialar hakkında Çan Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Kararın alındığı saatten itibaren giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* Karantina kararı alınır alınmaz Çan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından saat 18:00 itibariyle Maltepe Köyümüzde gerekli denetim ve kontrol faaliyeti başlamıştır.

* Karantinanın başlamasından önce köyden ayrılarak İlçe Merkezi ve başka köylere giden Maltepe Köylü vatandaşımız bulunmamaktadır.

* Gerekli her türlü önlem öncesinden alınmıştır.

* Normalde 397 kişinin yaşadığı Maltepe köyünde şuan itibariyle 400'ün üzerinde vatandaşımızın yaşamını sürdürdüğü İlçe Jandarma Komutanlığımız ekipleri ve Köy Muhtarımızca tespit ve teyit edilmiştir.



İÇİŞLERİ: 39 YERLEŞİM YERİ KARANTİNADA

İçişleri Bakanlığı, 18 şehirde; bir belde, altı mahalle, 28 köy ve dört mezra olmak üzere 39 yerleşim yerinde karantina uygulandığını açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında "Corona virüsü tedbirleri kapsamında; 30.03.2020 günü saat 15.15 itibarıyla Türkiye genelinde toplam 39 yerleşim yerinde, mülki idare amirleri başkanlığındaki il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları kararıyla karantina uygulaması yapılmaktadır. Karantina uygulamaları; 18 ilimizdeki bir belde, altı mahalle, 28 köy ve dört mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinde uygulanmaktadır" denilmişti.