Van'da 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 13.03'te kaydedilen depremin merkez üssü Van'ın Özalp ilçesi... Derinliği 6,96 kilometre olan deprem Hakkari ve Bitlis'i de salladı.

KANDİLLİ: MERKEZ ÜSSÜ SARAY

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünün 5.2 olduğunu kaydetti.

Kandilli daha sonra verilerini revize ederek büyüklüğü 5.4 olarak yeniden duyurdu.

[caption id="attachment_5894976" align="alignnone" width="1024"] (FOTO: DHA)[/caption]

VAN VALİSİ: 5 YARALIMIZ VAR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez depremle ilgili son durumu paylaştı:

*  10 - 15 köyümüzde hasara neden oldu. Atlamadan kaynaklanan 5 vatandaşımızda hafif yaralanma var. Hastaneye kaldırıldılar durumları iyi.

* Ama köylerimizde orta ve ağır hasarlı epey bir yapı bulunmaktadır. Hasar tespit çalışmaları başladı.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

3 ilçede hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyleyen Bilmez şöyle devam etti:

* Bir ekip Gürpınar'da, bir ekip Saray'da bir ekip de Özalp'ta çalışmalara başladı. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

* Depremden dolayı herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır. Mal kayıpları da inşallah en kısa sürede telafi edilecek.

Bilmez deprem bölgesindeki vatandaşları uyararak, ekiplerin ağır hasarlı olduğunu söylediği evlere girilmemesi çağrısında bulundu.

[caption id="attachment_5894866" align="alignnone" width="1200"] (FOTO: İHA)[/caption]

Vali Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AFAD İl Müdürü Osman Uçar ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, depremin etkili olduğu mahallelerde ilk olarak helikopterle inceleme yaptı.


SOYLU: KISMI YIKIK İHBARI VAR


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremle ilgili Twitter'da açıklama yaptı: Soylu şunları söyledi:

* Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor.

* Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var.

* Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir.

[old_news_related_template title="Jeoloji profesörü Bingöl'den korkutan açıklama" desc="Van’ın Özalp ilçesinde AFAD verilerine göre saat 13.03’te 5,4 büyüklüğündeki deprem bölge halkında tedirginlik yarattı. Yaşanan depremle ilgili Sözcü’ye konuşan Jeoloji Profesörü ve Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, ”Van bölgesinde olan Çaldıran fayı tektonik olarak aktif fayların olduğu bir bölge dolayısıyla bu bölgelerde her an 5 hatta 6’nın üzerinde büyük depremler yaşanabilir” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/25/iecrop/van-deprem-foto-sozcu_16_9_1593089933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/jeoloji-profesoru-bingolden-korkutan-aciklama-5894945/"]

MUHTAR, SÖZCÜ'YE KONUŞTU

Kandilli'nin merkezüssü olarak açıkladığı Saray ilçesi Örenburç köyü muhtarı Zeki Turan, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada önemli bir hasar tespiti yapmadıklarını, artçı sarsıntılar nedeniyle güvenli yerlerde bulunmaya özen gösterdiklerini söyledi.

[caption id="attachment_5894802" align="alignnone" width="750"] (FOTO: İHA)[/caption]

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER