Olay, akşam saatlerinde Çatak-Pervari karayolunun 25'inci kilometresinde bulunan Narlı ile Övecek mahallelerinin yakınındaki dağlık Belbuka yaylası bölgesinde meydana geldi.

Yol çalışması yapan işçileri taşıyan servis aracı, Çatak ilçe merkezine gelirken, PKK’lı teröristlerin daha önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcı infilak etti.

Meydana gelen patlamada servis aracı demir yığını haline dönüşürken, olayda 2 işçi şehit oldu, 8 işçi de yaralandı.

Olayın ardından haber verilmesi üzerine bölgeye güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edildi.

Cenazeler ve yaralılar helikopterlerle önce Çatak Devlet Hastanesi’ne, ardından da Van’a kaldırıldı. Patlamanın meydana geldiği bölgede ise hava destekli operasyon başlatıldı.

[caption id="attachment_5863358" align="alignnone" width="660"] Foto: İHA[/caption]

HASTANE BAHÇESİNDE AĞITLAR YÜKSELDİ

Hain saldırıda şehit olan işçilerden Emrah Baran ve Murat Yağdıran’ın yakınları hastanede fenalık geçirirken, hastane bahçesinde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yükseldi.

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda yaralanan 8 işçi acil müdahalenin ardından servise çıkarıldı. Saldırıda yaralanan 8 işçinin isimleri belli oldu.

Saldırıda yaralanan Veysel Uçar, Ramazan Ülker, Harun Baran, Burak Baran, Abdullah Dokuz, Cevdet Bağ ve Ali Dülek’in hayati tehlikesi bulunmazken, Oktay Baran isimli işçinin sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.

[caption id="attachment_5863359" align="alignnone" width="660"] Foto: İHA[/caption]

VAN VALİLİĞİ: 2 ŞEHİT, 8 YARALI

Van Valiliği'nden saldırı ile ilgili yapılan açıklamada 2 işçinin şehit olduğu, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.

PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* İlimiz Çatak ilçesi Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylasına yol çalışması yapan yüklenici firmanın sivil servis aracına bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca saat 18.00 sıralarında EYP ile saldırı düzenlenmiştir.

* Saldırıda araçta bulunan 2 işçi şehit olurken, 8 işçi de yaralanmıştır. Yaralı işçiler helikopterle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

* Şehit işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

* Tek amacı bölge halkına hizmet götürmek olan sivil işçilere menfur saldırı düzenleyen bölücü terör örgütünü ve arkasında duranları telin ediyoruz.

* Saldırı sonrası, bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. (DHA, İHA)

[old_news_related_template title="Turuncu listedeki terörist etkisiz hale getirildi!" desc="İçişleri Bakanlığı, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, Turuncu Liste'de yer alan sözde saha karargâhında doktor olarak faaliyet yürüten 'Doktor Deniz' kod adlı Sadık Akmaz olduğunu açıkladı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, İran sınır hattında tespit edilen 4 PKK’lı teröristin, SİHA'ların da destek verdiği operasyon ile etkisiz hale getirildiğini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/08/iecrop/terorist-iha_16_9_1591632258.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/turuncu-listedeki-terorist-etkisiz-hale-getirildi-5862975/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca, coronadan kaynaklı güncel can kaybı ve vaka sayısını açıkladı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınıyla ilgili güncel verileri açıkladı. 8 Haziran Pazartesi gününün corona tablosuna göre, son 24 saatte 19 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 4 bin 711 oldu. Vaka sayısı da 989 artarak 171 bin 121'e yükseldi. Bakan Koca, güncel verilerle ilgili yaptığı açıklamada, 'Vaka sayısında, maske ve mesafe kuralına uyulması şartıyla önü kesilmesi kolay bir hareketlilik var' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/08/iecrop/fahrettin-koca-depo_16_9_1591638939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-koca-coronadan-kaynakli-guncel-can-kaybi-ve-vaka-sayisini-acikladi-08-06-2020-5863035/"]