Kaza sabah saatlerinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine meydana geldi. İkiyaka Dağları'nın çevrelediği Göllerbaşı bölgesinde sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen çift kabinli araç uçuruma yuvarlandı.

Pikniğe giden öğretmenlerin içinde bulunduğu araç, freninin boşalması sonucu uçuruma yuvarlandı. (FOTO: İHA)


Pikniğe gittikleri öğrenilen dördü öğretmen altı kişi feci şekilde can verdi. Kazadan yaralı olarak kurtarılan bir kişi 3200 rakımlı bölgeye gönderilen helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, hastanede yaptığı açıklamada, "Kazada vefat edenlerden dördü Milli Eğitim Müdürlüğü personeli. İkisi memur, biri ücretli öğretmen, biri İşkur çalışanı, iki de de sivil olmak üzere altı vatandaşımız vefat etmiştir. Yaralı, MEB personelinin hayati tehlikesi yok" dedi.

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri otopsi için hastaneye geldi. (FOTO: DHA)


Feci kazada şoför Mustafa Nasıroğlu yaralanırken, araçta bulunan yolculardan Aysun Er, Semra Varol, Çimen Öztürk, Evin Yazgan, Savaş Bayram ve Meryem Renda hayatını kaybetti.

(FOTO: DHA)


BAKAN SELÇUK'TAN TAZİYE MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından başsağlığı mesajı yayımladı: Hakkari Yüksekova'da meydana gelen trafik kazası haberi bu bayram gününde hepimizi derinden üzdü. Kazada yaşamını yitiren öğretmenimiz, memurlarımız ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı memurumuza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun. (İHA-DHA)