Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, Elazığ'da merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesi'nde bulunan Kalay Apartmanı'nda enkaz altına kalan Azize adlı bir kadınla telefon teması kurdu.

Telefon görüşmesi sırasında AFAD görevlisi, Azize'den yanında bulunanlara seslenmesini istiyor. DHA tarafından görüntülenen o anlarda arama-kurtarma ekibi görevlisi, Azize'ye şöyle sesleniyor:

"Hiç kimse susmasın aşağıda. Aşağıdaki herkesin annesi sensin. Tek iletişim kurduğumuz kişi sensin. Senden tek istediğim şey o teyzeye seslen. Onu konuşturmaya çalış."

AFAD çalışanı konuşmasına şöyle devam ediyor:

"Azize görebiliyorsun değil mi, telefonun şarjına bakabilir misin? Ağabeyin de yanımızda. Biz hepimiz yukarıdayız, telefonun şarjı bitmesin. Senden tek istediğim o teyzeye seslen. Onu konuşturmaya çalış. Azize... Fatma'nın annesini çıkardık, hiçbir sorun yok, Fatma'ya da ulaştık. Onu da çıkarıcağız. Onda da hiçbir şey yok."

Azize, depremden 17 saat sonra, AFAD personeliyle telefonda yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra kurtarıldı.

[old_news_related_template title="Elazığ depremi: AFAD son bilgileri verdi! Maalesef ölü sayısı artıyor" desc="Son dakika... Türkiye dün deprem gerçeğiyle bir kez daha karşı karşıya kaldı... Elazığ ve Malatya'da peş peşe yaşanan şiddetli depremlerde ölü sayısı 22'ye yükseldi. Yetkililer 1030 kişinin yaralandığını duyurdu. Birçok binanın yıkıldığı depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında 38 kişinin bulunduğu açıklanırken, bölgeden peş peşe mucize haberleri geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/25/iecrop/dha_16_9_1579936290.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-elazig-depremi-olu-sayisi-maalesef-artiyor-umutlu-bekleyis-suruyor-5587295/"]