Sosyal medyada 5816 sayılı "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" aleyhinde bir kampanya başlatıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları "#Erdoğana5816davası" etiketini kullanarak "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun"un kaldırılmasını istedi.

AKP'ye yakın paylaşımlar yapan Tuğrul Selmanoğlu sosyal medya hesabında, "#Erdoğana5816davası açılmış... Normal, 5816'dan yargılanmayan dava adamı mı olur? Ben de yargılanıyorum, bir dünya dostum arkadaşım da yargılanıyor... Hakaret etmeye falan gerek yok dava açılması için, tarihi gerçekleri dile getirmeniz yeterli, şak diye bir Betonkafa dava açar..." şeklinde bir paylaşım yaptı.



Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan ise yaptığı paylaşımda, "#AyasofyaCamii açıldı #Erdoğana5816Davası açıldı! Hasta bunlar! Köle ruhlular!" ifadelerini kullandı.



Fesli Kadir olarak bilinen Kadir Mısıroğlu'ndan "hal babam" olarak bahseden yazar Nurullah Mısıroğlu da paylaşımında, "Halkın Kurtuluş Partisi: 'Erdoğan konuşmasında M.Kemal'i Cumhurbaşkanı sıfatıyla, hedef aldı. 5816 sayılı kanun tatbik edilmeli.' Yukarıdaki iddiaya @RTErdogan'dan beklediğimiz cevap; "Kaldırın şu kanunu" veya "5816'yı kaldırdım. #Erdoğana5816Davası #5816SayılıKanunKaldırılsın" ifadelerini kullandı.


[old_news_related_template title="Athena Gökhan: 'Atatürk olmasaydı Ayasofya'yı rüyanızda görürdünüz'" desc="Ünlü sinemacı Şahan Gökbakar ve müzisyen kardeşler Gökhan-Hakan Özoğuz, Ayasofya ile ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Gökhan Özoğuz, 'Atatürk olmasaydı Ayasofya'yı rüyanızda görürdünüz' derken, Şahan Gökbakar da şu notu yazdı: 'Atatürk, 1919'da Samsun'a doğru yola çıkmasaydı bugün Ayasofya'da ezan sesi duymak ve namaz kılmak hayal bile edilemezdi.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/25/iecrop/sahan-gokbakar-gokhan-ozoguz_16_9_1595664695.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/athena-gokhan-ataturk-olmasaydi-ayasofyayi-ruyanizda-gorurdunuz/"]

[old_news_related_template title="Erbaş'ın Ayasofya hutbesindeki sözleri tepki çekti: Mısıroğlu'na rahmet Atatürk'e lanet okundu" desc="Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'daki ilk cuma hutbesinde 'Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar' sözlerine siyasetçi, tarihçi ve ilahiyatçılardan tepki geldi. İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, 'Cumhuriyet'in kurucusuna ad vermeden lanet okunuyor. Unutma! Bugün minberden isim vermeden Kadir Mısıroğlu'na rahmet, Atatürk'e de lanet okundu' dedi. İYİ Parti'li Ümit Dikbayır, Erbaş'a 'Emevi halifelerini bile anarken İstanbul’u İngilizlerin elinden kurtaran, vatan topraklarına katan ve senin bugün Başkanlığını yaptığın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran ATATÜRK’e bir duayı çok gördün ya seni ALLAH’a havale ediyorum' diye seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/24/iecrop/erbas-dha_16_9_1595623010.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erbasin-ayasofya-hutbesindeki-sozleri-tepki-cekti-misriogluna-rahmet-ataturke-lanet-okundu-5951053/"]