Olay, Tepebaşı ilçesine Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. İsminin Yavuz olduğu öğrenilen bir kişi 65 yaş ve üstü vatandaşlar için verilen izinle birlikte dışarı çıktı.

Evlerinin karşısındaki parka giden ve isminin Yavuz olduğu öğrenilen yaşlı adam, sokak hayvanları için mama ve su kapları koydu. Bu sırada henüz kimliği belirlenemeyen ve komşusu olduğu öğrenilen bir kişi de yaşlı adama tepki gösterdi.

Sokak hayvanları için bırakılan kapları tekmeleyen kişi, yaşlı adamın üzerine yürüyüp "Bu nedir ya? Kedi, köpek sinek doluyor buraya" diyerek hareket etti.

"HERKES GÖRSÜN, CEZASINI ÇEKSİN İSTİYORUZ"

Araya girenler sayesinde tartışma sona ererken, bu anlar ise başka bir apartman komşusu tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Kısa sürede yayılan videoya tepki yağdı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerin paylaşımında ise şöyle denildi:

* Görüntüler Eskişehir Fatih mahallesi Halman sokakta bulunan parkımızda 17 Mayıs tarihinde saat 16.00 civarında yaşandı.

* Ortak kullanım ve hayvanların yaşam alanı olan parklarda bulunan suları devirerek onları besleyen amcamıza saldırıda bulunuyor.

* Bu yaptığı davranışı herkes görsün ve cezasını çeksin istiyoruz. Bu günlerde bizlere daha çok ihtiyacı olan canlılara yardım etmemiz, Allah'ın bizlere olan emanetini korumamız gerekirken bu yaşanan olay gerçekten son derece rahatsız edici.

* İnsanların emeklerini cabalarını atıp bu şekilde zarar veren kişiden şikâyetçiyiz!

YASAĞA RAĞMEN SOKAKTA VE MASKESİZ

Yaşlı adama evinin önündeki parkta sokak hayvanlarına mama ve su kabı koyduğu için tepki gösteren kişinin, sokağa çıkma yasağını ihlal etmesinin yanı sıra maskesiz olduğu da görüntülere yansıdı. (DHA)

[old_news_related_template title="Türkiye’de coronadan kaynaklı güncel can kaybı ve vaka sayısı açıklandı" desc="Türkiye'deki corona virüsü salgınıyla ilgili güncel veriler açıklandı. Son 24 saatte 44 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 4 bin 140 oldu. Vaka sayısı da bin 368 artarak 149 bin 435'e yükseldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/17/iecrop/turkey-corona-reuters_16_9_1589735233.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-turkiyede-coronadan-kaynakli-guncel-can-kaybi-ve-vaka-sayisi-aciklandi-5819969/"]

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıkladı: Sıcaklık artışı corona bulaşını azaltıyor!" desc="Kuzey yarım kürede hava sıcaklıkları yükselirken corona virüsü salgınıyla ilgili herkesin merak ettiği soruya Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yanıt verdi. Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden yapılan bir araştırma için Kara, '25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdi. Ancak bu hava sıcakken virüs bulaşmaz anlamına gelmediği için önlemlere devam etmeliyiz. Bir derece yükselme bulaşta %3.1 azalma sağlıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/17/iecrop/ates-kara-dha-1_16_9_1589729907.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-ates-kara-paylasti-yeni-bir-calisma-5819962/"]