İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6.8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Elazığ'da yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'ın Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki arama-kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, tarafa faaliyetlerinin başladığını açıkladı. Süleyman Soylu, Sürsürü Mahallesi'nde 6 kişinin enkaz altında olduğunu, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Soylu, pazartesi günü depremzede vatandaşlara maddi yardım yapılacağını,  evi hasarlı olanlara hemen kira yardımı başlatılacağını da açıkladı.

'AFAD YÖNLENDİRME YAPMADAN BİR ŞEY GÖNDERMEYİN'

Türkiye'nin her tarafından AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgeye ulaştığını anlatan Bakan Soylu, şunları söyledi: AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya'ya bir şey göndermesin. "Burada lojistik grubumuz hazır ve başarılı bir şekilde sevkiyatını yapmaktadır. Hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hem AFAD, Elazığ ile Malatya valiliklerine nakdi yardımlar çıkarmıştır. AFAD'dan 5 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 10 milyon, 5 milyon da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, depremde etkilenenlere aile başı nakit yardımlar verilecek. Bu da yarın sabah itibariyle sağlanacaktır.

ELAZIĞ'DA 31 YIKIK BİNA TESPİT EDİLDİ

Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ın merkezinde ve Sivrice'de 31 yıkık bina tespit ettiklerini açıkladı.

Kurum depremin vurduğu bölgelerdeki yapılarla ilgili şu bilgileri verdi: Elazığ merkez ve Sivrice’de 31 yıkık, 249 ağır, 56 orta hasarlı, 349 da az hasarlı bina tespiti gerçekleştirdik. Acil yıkılması gereken 12 bina var, yıkım sürecini başlattık. Malatya’da Doğanol ve Pötürge’de 26 yıkık, 29 metruk yapı var. 529 ağır, 5 orta, 199 az hasarlı binamız mevcut. Diyarbakır Çermik’te 3 yıkık, 8 ağır, 14 az hasarlı bina var. Diyarbakır’da toplamda ise 3 yıkık, 16 ağır, 4 orta, 232 de az hasarlı binalarımız mevcut.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastanelerimize başvuran kişi sayısı 1607. Üçte ikisi panik ve kaygı sebebiyle müracaat etmiştir. 594 kişi yaralı. Hastanelerde tedavileri devam eden hasta sayısı 104’e düştü. Şu an Elazığ’da toplam yoğun bakımda yatan hasta sayısı 13" dedi.