Haluk Şevket Torun, Erdoğan'dan böyle bir müjde beklediğini fakat Akdeniz'de doğalgaz keşfedilebileceğine dair bir tahmininin olduğunu söyledi. Torun Türkiye'nin 30 milyar dolarıyla gaz ihtiyacını karşıladığını bu sebepten doğalgaz keşfinin Türkiye için çok iyi olduğunu belirtti.

Torun, konuya ilişkin "Bu cepte kalan parayı halka aktarsalar daha iyi şeyler de olabilir, dördüncü köprüyü yapabileceğimiz büyüklükte bir para çünkü bu" dedi. Torun, corona virüsü sebebiyle bir aşı müjdesi beklediğini fakat bu açıklamanın da iyi olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'DE PEK ÇOK SORUN VAR"

Seyfettin Tezcan, doğalgaz bulunmasını vatana bir hizmet olarak tanımladı fakat Tezcan'a göre Türkiye'de pek çok sorun var ve Tezcan müjdenin bunlarla ilgili olmasını beklediğini söyledi.

Tezcan ilk olarak emekli maaşının az olduğunu belirterek, "Emekliler neden zavallı gibi yaşatılıyor, bu insanlar pamuk ipliğinde yaşıyor" dedi.

Tezcan, diğer bir sorunun da işsizlik olduğunu belirterek bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

"ADALETTE DE MÜJDE BEKLİYORUZ"

Kazım Şahin ise Erdoğan'ın müjdesini "Havadaki bir keklik" olarak tanımladı. Şahin yetkililere "İnşallah olur ama, ne zaman?" sorusunu yöneltti ve daha önce de bu tür açıklamaların yapıldığını hatırlattı.

Öte yandan Şahin, doğalgaz bulunsa ve kullanılmaya başlansa bile bu durumun vatandaşın cebine yansıyacağını düşünmüyor. Şahin'in beklediği müjde ise Türkiye'de yolsuzlukların son bulması. Şahin, "Adaletin bir numaralı sorun olduğunu biliyorlar, bu durumu düzeltmelerini beklerdim" ifadesini kullandı.

"COVİD-19 İLE İLGİLİ BİR MÜJDE OLSA DAHA MUTLU OLURDUM"

Aytaç Koray Koç'un ise doğalgazın çıkarılmasının 10 yılı bulabileceğini, dolayısıyla kısa vaadede işe yaramayacağını söyledi. Şu an gündemi en çok sarsan  şeyin Covid-19 olduğunu belirten Koç, "Covid-19 ile ilgili bir önlem paketi açıklansaydı daha mutlu olurdum" dedi.

"MENFAAT DEVREYE GİRMEZSE İYİ"

Halil Çakmak ise Erdoğan'ın verdiği müjdeden mutlu fakat "İnşallah başkalarının menfaati yoktur" diyerek, müjdeye tedbirli yaklaştı.

"EĞİTİMLE İLGİLİ BİR MÜJDE BEKLİYORDUM"

16 yaşındaki Onur Kaya ise "Müjdenin eğitimle ilgili olmasını bekliyordum" dedi. Doğalgaz bulunduğu için mutlu olduğunu söyleyen Kaya, kendisinin bir sıkıntı çekmediğini fakat anne babasının geçmişte yakıtla ilgili sıkıntılar çektiği için bu tür gelişmelere sevindiklerini söyledi.

"EMEKLİLER DE MÜJDE BEKLİYOR"

Mustafa Akyurt ise, "Emeklilerin durumu, işsizliğe bir çözüm, gençlerimize iş imkanı verilmesini bir de köylümüzün ve çiftçimizin düşünülmesini isterdim" dedi ve yetkililerden de bu konularla ilgili müjde beklediğini söyledi. Akyurt, "Eminin onlar da ülkemizi seviyorlar ama birazcık koltuklarından taviz versinler" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Erdoğan, 'müjde'yi açıkladı: 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen 'müjde'yi açıkladı. Erdoğan 'Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi' dedi. Erdoğan, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu belirterek 'Hedefimiz 2023'te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır' ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez ise keşif alanında iki katmanın daha olduğunu vurgulayarak gazın kaliteli olduğunu söyledi. Bakan Albayrak da 'Artık cari fazlayı ve döviz fazlasını konuşacağımız yeni bir dönem başladı' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/21/iecrop/erdogandha_16_9_1598015105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-erdoganin-mujde-aciklamasina-dakikalar-kaldi-5999596/"]

[old_news_related_template title="Doğalgaz rezervi kaç yıllık? Uzmanlar ne diyor?" desc="Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük doğalgaz keşfi Zonguldak açıklarındaki Tuna-1 sahasında yapıldı. 320 milyar metreküplük rezerv, 2019 rakamlarına göre Türkiye'nin 7 yıllık tüketimini karşılayabilecek. Gazı çıkarmak için yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım yapılması gerekiyor. Gazı 2023 yılına kadar çıkarma hedefi iddialı bulunuyor ve normalde bu sürenin 7-8 yılı bulabildiğine dikkat çekiliyor. Rezervin ne kadar bir sürede tamamen denizden çekilebileceği de ayrı bir merak konusu. Uzmanlar alanın özelliğini sozcu.com.tr'ye yorumladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/21/iecrop/fatih-iha1_11536155_16_9_1595240100-880x495-1_16_9_1598015887.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/dogalgaz-rezervi-kac-yillik-uzmanlar-ne-diyor-6000000/"]