Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Saray ilçesinde Saray Belediyesi’nin ev sahipliğinde, tarihçi-yazar Sinan Meydan’ın katılımıyla 10 Kasım ve Atatürk Söyleşisi gerçekleştirildi.

“ATATÜRK’Ü ANLAMAK ZOR DEĞİL, YETER Kİ SAMİMİ OLALIM”

Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda corona virüsü tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen söyleşide, Meydan, izleyicilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitler sundu.

Atatürk’ün Türk ve dünya tarihine damga vurmuş çok önemli bir lider olduğunu ifade eden Meydan, “Atatürk’ü anlamak zor değil, yeter ki samimi olalım. Atatürk, Türk milletinin hayatını değiştiren etkidir. Atatürk etkisi Türkiye’yi emperyalist işgalden, sarayın, sultanın baskısından ve geri kalmışlıktan kurtaran etkidir” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK ETKİSİ DİRİDİR, CANLIDIR, YEPYENİDİR”

Türkiye tarihinin son 400 yılına baktığını ve Türk milletinin hayatında Atatürk etkisi kadar derin izler bırakan başka bir izle karşılaşmadığını belirten Meydan, “Başka bir kurtarıcı etki ile de karşılaşmadım. Atatürk etkisi yaşanmış, bitmiş, dünde kalmış, tarih olmuş bir etki değildir. Diridir, canlıdır, yepyenidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82’nci yılında saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Düşünceleri ilelebet bizlere ışık tutmaya devam edecektir” dedi.

Çevrimiçi olarak canlı yayınla gerçekleştirilen söyleşi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı.

[old_news_related_template title="İmamoğlu Atatürk Kent Ormanı’nı açtı: 'Bu şehrin kaybedilmiş yılları, alanları var'" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu, “Bu şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları var, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi. İmamoğlu, geçmişte olduğu gibi bu tür alanları ranta kurban etmediklerini İstanbul’a kazandırdıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/10/iecrop/imamoglu-sozcu-1_16_9_1605025775.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglu-ataturk-kent-ormanini-acti-bu-sehrin-kaybedilmis-yillari-alanlari-var-6119970/"]

[old_news_related_template title="Türkiye Atatürk'ü anıyor... 09.05'te hayat durdu" desc="Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 82.’inci yıl dönümü sebebiyle saatler 09:05'i gösterdiğinde tüm Türkiye'de hayat durdu. Kimi vatandaşlar otomobillerden inerek, kimileri ise evlerinin balkonlarında saygı duruşunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/10/iecrop/hayat-durdu-iha_16_9_1604995530.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/turkiye-ataturku-aniyor-0905te-hayat-durdu-6119110/"]