Deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması üzere dağıtılan yardımların, iki kadın tarafından alınarak sağlam olan evlerine götürdükleri, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

UYARILINCA SİNİRLENDİLER

Görüntülerde, ellerinde battaniyeler ve yiyeceklerle evlerine doğru yönelen iki kadını gören bir vatandaş, kadınlara "Merhaba, sizin evleriniz hasarlı mı?"sorusuna "Evet" cevabını veriyor.

Bunun üzerine çekimi yapan vatandaş, '“Ama evinize giriyorsunuz şu an. O malzemeler zor durumda çadırda kalanların hakkı. Sizin evleriniz sapasağlam duruyor. Gerçekten ayıp, günah. Allahtan korkun” diyerek kadınları uyarıyor.

Kendilerine yapılan müdahaleye sert tepki gösteren kadınlardan biri ise "Gel, gel bak aptal" diye bağırdığı görüntülere yansıyor.

KISA SÜREDE HER YERE YAYILDI

Videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda paylaşım ve yorum yapıldı. Yorum yapanların kimisi kadınların evleri olsa bile battaniyeye ihtiyacı olabileceğini savunurken, büyük bölümü ise iki kadını eleştirdi.

[old_news_related_template title="Yardım kolisinden çıkan not duygulandırdı" desc="Lüleburgaz'da başlatılan İzmir’e yardım kampanyasında içinde örülmüş battaniye ve bot bulunan bir yardım kolisinden çıkan not gözleri yaşarttı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/02/iecrop/not-iha880_16_9_1604325703.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yardim-kolisinden-cikan-not-duygulandirdi-6108757/"]

[old_news_related_template title="Depremin mucize çocukları: İdil, Elif, Ayda" desc="109 vatandaşımızı kaybettiğimiz İzmir Bayraklı depreminin arama ve kurtarma çalışmaları dört binada sürüyor. Depremin ardından Türkiye olarak her gün yeni acı haberlerle sarsılsak da mucizeler için mutluluktan ağladığımız zamanlar da oluyor. O mucizelerin adı İdil, Elif ve Ayda." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/03/iecrop/ayda-1_16_9_1604411574.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/depremin-mucize-cocuklari-idil-elif-ayda-6110250/"]