Hastane dışında gerçekleşen ve corona virüsü (Covid-19) şüphesi taşıyan ölümler, savcıların talepleri doğrultusunda Adli Tıp Kurumu’na sevkediliyor.

Corona virüsü testi yapılan cenazelerde, pozitif sonuç alınanlar Sağlık Bakanlığı verilerine ekleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısıyla ilgili verilerin bir kısmının da Adli Tıp Kurumu’ndan geldiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre hastaneler dışında corona virüsü şüphesiyle ölen hastalara, savcıların talepleri üzerine Adli Tıp Kurumu test yapıyor. Sonuçları pozitif çıkan cenazelerle ilgili veriler Sağlık Bakanlığı’na bildirilerek kayıtlara giriyor.

Adli Tıp Kurumu’na sevkedilen ve şüpheli cenazelerle ilgili corona virüsü testinin, diğer hastalarla aynı şekilde yapıldığı öğrenildi. Buna göre corona virüsü için cenazeden örnekler alınıyor.

Adli Tıp Kurumu laboratuvalarında alınan örneklere inceleniyor. Ölen kişide corona virüsü olup olmadığı belirlendikten sonra, sonuçlar Sağlık Bakanlığı’na bildiriliyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsünü yenen doktorlardan çok önemli uyarı!" desc="Corona virüsünü yenen Başhekim ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Terekeci ile Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Özuğuz, yaşadıkları süreci anlattı. Corona virüsü tanısı alan hastalarla temasta bulunan iki hekim de ilk başlarda hastalığa dair hiçbir belirti yaşamadıklarını ve çekilen tomografi sonucu hasta olduklarını öğrendiklerini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/13/iecrop/corona-dha_16_9_1586788064.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusunu-yenen-doktorlardan-cok-onemli-uyari-5745562/"]

[old_news_related_template title="25 yaşındaki hastadan gençlere corona uyarısı: Beni etkilemez sandım ama..." desc="Corona virüsü dünya genelinde hızla can almaya devam ederken, İskoçya'da 25 yaşındaki bir hasta, virüsü ciddiye almayan gençlere uyarılarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/13/iecrop/calum-wishart-facebook-1_16_9_1586768533.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/25-yasindaki-hastadan-genclere-corona-uyarisi-beni-etkilemez-sandim-ama-5744575/"]