TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

500 bin tabletin öğrencilere dağıtımı önümüzdeki hafta başlayacak. Cihazların dağıtım süreci İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilecek.

ÜCRETSİZ TABLET KİMLERE VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

"İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından, ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterlere bakılacak. Tabletlerin dağıtımı okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

– Uzaktan eğitimin ana mecrası EBA'da tüm yayınlarımız günde üç kez tekrar ediliyor. Sorumlu oldukları içerikleri tekrar tekrar izleyebilirler. EBA'da ders anlatımları canlı sınıf uygulamaları öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edecek.

– EBA destek merkezleri oluşturduk. İnternet ve bilgisayar sorunu olan öğrenciler oradan destek alabilirler. Öğrencilerimiz bu anlamda kendilerine en yakın noktaya ulaşabilirler. Bakanlık olarak 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimize ulaşmaya başlayacak. Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek.

[old_news_related_template title="Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?" desc="Salgın önlemleri nedeniyle öğrenciler kademeli olarak eğitim hayatına başladı. İlk olarak 21 Eylül'de ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı basın açıklamasına göre; 2, 3, 4, 8 ve 12’nci sınıflar da 12 Ekim'de yüz yüze eğitime başlayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/06/iecrop/yuz-yuze-egitim_16_9_1601974962.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yuz-yuze-egitim-ne-zaman-basliyor-6068729/"]