İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Kocaeli Cezaevi'nden SEGBİS ile katılan Kürşat Yılmaz, Ergenekon davası sürerken şu anda firari olan FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz’ün kendisini çağırdığını söyledi.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

* Ergenekon diye bir örgüt bilmediğimi söyledim.

* Zekeriya Öz’ün, FETÖ’cü olduğunu biliyordum.

* ‘Gel bizim mafyamız ol’ diye teklifte bulundular.

* 2005’de İ. I. aradı. Bir milletvekilinin ofisine gittik.

* Bir general geldi. Ö.K isimli bir hakim de vardı. İ. I.’ya herkes saygılı davranıyordu.

* Bir albay arkadaşım vardı. Birkaç gün sonra beni bir otele götürdüler, kayıtlarda var. 15 gün otelde kaldım.

* Bana Hrant Dink'in resmini gösterdiler, 'bunu öldür' dediler.

* Fotoğrafı göstereni hatırlamıyorum.

* Ben de 'Ben bu işte yokum. Bu işe sakın girmeyin Bu tezgah Amerika tezgahı’ dedim. 15 yıldır yatıyorum.

* Hrant Dink ile ilgili o tarihten sonra başka irtibata geçmediler.

* Cinayetten sonra cezaevinde Erhan Tuncel benimle görüşmek istedi ama cezaevi idaresi görüştürmedi.

"HALA HABER MÜDÜRÜYÜM"

Tutuklu sanık Ercan Gün de haberden dolayı 44 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

FOX televizyonunda halen müdür olarak görevli olduğunu ve maaşının yatırıldığını ifade eden Gün, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

[old_news_related_template title="13 yıl oldu! Hrant Dink katledildiği yerde anıldı" desc="Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 13 yıl önce suikasta uğradığı İstanbul Osmanbey'deki Sebat Apartmanı önünde anıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/19/iecrop/dink-dha1_10504773_16_9_1579446307.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/13-yil-oldu-hrant-dink-katledildigi-yerde-aniliyor-5576400/"]

[old_news_related_template title="Hrant Dink davasında Kürşat Yılmaz tanık olarak dinlenecek" desc="AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın gelecek celse dinlenmesine karar verildi. Duruşma, 18-19-20 Şubat 2020 tarihlerinde üç gün yapılacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/28/iecrop/dink_16_9_1574951637.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hrant-dink-davasinda-kursat-yilmaz-tanik-olarak-dinlenecek-5479027/"]