İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner arasındaki polemik büyüyor.
Metiner, canlı yayında FETÖ'cülerin Emniyet'in kritik yerlerine atandığını ima etmiş, "İsimler var bizde. Burada açıklamamıza gerek yok" demişti.

Yayına bağlanan Soylu ise "Elimizde isimler var demesini kendime bizatihi hakaret kabul ediyorum" diye yanıt vermişti. Mehmet Metiner'in bugün bir açıklama yaparak "Asla partimi ve hükümetimi eleştirmedim. Tam tersine her zamanki gibi yüreklice savundum" demesi üzerine Süleyman Soylu, twitter hesabından sert bir yanıt verdi.





KALPLERİNDE BİR BOZUKLUK VARDI

Metiner'in açıklamasını alıntılayan Soylu, Bakara suresinin 10'uncu ayetiyle yanıt verdi: Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır.



[old_news_related_template title="'Elimizde isimler var' diyen AKP'li Metiner ile Bakan Soylu canlı yayında tartıştı" desc="Canlı yayında Emniyet teşkilatında yapılan atamalarla ilgili konuşan eski AKP'li milletvekili Mehmet Metiner, 'İsimler var bizde. Burada açıklamamıza gerek yok. Kritik yerlerde hâlâ isimler varsa, 'Nedamet gösterdiler, sahiplenmemiz, kazanmamız lazım' adı altında bu tür atamalar, tayin ve terfiler yapılırsa korkarım ki FETÖ'yle mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşayabiliriz' ifadelerini kullandı. Programa bağlanan İçişleri Bakanı Soylu, Metiner'e 'Elimizde isimler var demesini kendime bizatihi hakaret kabul ediyorum' diye yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/19/iecrop/cnnturk-canli-yayin_16_9_1595140575.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/elimizde-isimler-var-diyen-akpli-metiner-ile-bakan-soylu-canli-yayinda-tartisti-5939503/"]