Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, sosyal medya hesabından alınan yeni kararları paylaştı.

Güzeloğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Değerli Hemşehrilerim, Diyarbakır genelinde Maske Kullanımı ve Mesafe konusunda istediğimiz bir düzeye gelemedik.

* Bu nedenle Toplum Sağlığımızı korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 10.06.2020 tarihinden itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkma ve dolaşma yasaklanmıştır.

* İl Hıfzıssıhha Kurulumuz; toplu taşım araçlarının tümünün yoğun bir şekilde denetlenmesi, hiçbir şekilde ayakta yolcu ve maskesiz yolcu taşımaya izin verilmemesi, aksine davranışlarda bulunanlar hakkında trafikten men ve cezai işlem yapılmasını kararlaştırmıştır.

* İl genelinde kurulan semt pazarları ile ilgili olarak; pazar yerinin tespiti,hijyen kurallarına bağlı olarak pazar tezgahlarının kurulması,maske ve eldiven kullanılması,giriş ve çıkışlarda kurallar doğrultusunda temizlik önlemlerinin alınması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

* İl Genelinde bulunan park, dinlenme, mesire ve yeşil alanlarda ne yazık ki sosyal mesafeye uymayan ve maskesiz olarak artan yoğunluklar yaşanmaktadır. Bu doğrultuda her park ve alanda görevlilerce sıkı bir denetim gerçekleştirilecek,aykırılıklar halinde cezai işlem yapılacaktır.





[old_news_related_template title="Devlet başkanı duyurdu: Dualarla corona virüsünü yendik!" desc="Corona virüsü salgınıyla ilgili açıklama yapan Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, vatandaşların duaları sayesinde 'corona virüsünün yok edildiğini' söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/08/iecrop/africa-coronavirus-reuters_16_9_1591633293.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/devlet-baskani-duyurdu-dualarla-corona-virusunu-yendik-5863000/"]