THY kokpit kadrosundan peş peşe kara haberler geliyor. Sağlıkla ilgili en küçük hikayesi nedeniyle, prosedür gereği lisanslarında limit kaydı (OML ve SIC) olan tüm pilotlarını, bu bahaneyle ücretsiz izne gönderen THY; 6 ay önce kalp ameliyatı geçiren Mehmet Ali Kılıç kaptanı, virüsün en ağır şekilde etkilediği İngiltere’ye göreve göndermekte sakınca görmedi.

Mart ayı sonunda Londra’ya gerçekleştirdiği kargo seferinin ardından rahatsızlanan Kaptan Pilot Mehmet Ali Kılıç, Büyükçekmece Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan COVID-19 testi pozitif çıkınca özel bir hastaneye kaldırıldı.

DÜN AKŞAM YAŞAMINI YİTİRDİ

Mehmet Ali Kaptan hemen tedavi altına alındı ama geçirdiği kalp ameliyatı bedenini güçsüz bırakmıştı. İlaçlar etkisiz kalınca da solunum cihazına bağlandı. Akciğerleri iflas etmek üzere olan Ali Kaptan entübe vaziyetteyken, plazma tedavisi için uygun donör bulmak için pilot arkadaşları seferber oldu.

Yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Kaptan dün akşam hayatını kaybetti.



"ZAMANINDA ÖNLEM ALINMADI"

Havacılık örgütleri THY'yi, "Uçucu ekiplere zamanında özel önlemler alamadılar. Erken davranamadılar. Ne yapılacağına geç karar verdiler" ifadeleriyle eleştirdi.

AYNI GÜN İKİNCİ ÖLÜM

Dün sabah saatlerinde, THY’de uzun yıllar uçtuktan sonra simülatör öğretmenliği görevini üstlenen Mustafa Özden Türkön’den acı haber gelmişti. Türkön, corona virüsü nedeniyle THY’de hayatını kaybettiği bilinen ilk kişi oldu.

[caption id="attachment_5744977" align="alignnone" width="750"] Mustafa Özden Türkön (FOTO:DHA)[/caption]

KAPTANA DONÖR ARANIYOR

Diğer yandan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve 8 gündür yoğun bakımda tutulan Kaptan Pilot Serdar Gündoğdu için donör aranıyor. THY Boeing 777 filosunda görevli Gündoğdu’ya yardım için gönderilen mesaj şöyle:

* Kaptanımız Serdar Gündoğdu için acilen, Covid-19 teşhisi konmuş, tedavi olup kronik bir hastalığı olmayan 18 yaş üstü donör desteğine ihtiyaç vardır. Kadınlarda daha önce hamile kalmamış olmak şartı aranmaktadır. Yardımcı olabilecekler için iletişim numarası; 0532 614 16 09...

ALTINBULAK TEDAVİ ALTINDA

Öte yandan Emekli Kaptan Pilot Fevzi Altınbulak’ın corona virüsü testi pozitif çıktı. Altınbulak’ın tedavisi özel bir hastanede sürüyor. Pilotlar Sezai Vural, Gökhan Küçük, Benan Küçükoğlu, Ekrem Doğan'a daha önce corona virüsü teşhisi konulmuş ve tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının ortaya çıkmasının ardından 34 gün geçti. Dün 97 kişinin vefat etmesiyle 11 Mart'tan bu yana ölü sayısı 1198'e çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan toplam test sayısını 376 bin 100, toplam vaka sayısını 56 bin 956 olarak açıkladı. Koca'nın paylaştığı verilere göre yoğun bakımdaki hasta sayısı 1665 entübe hasta sayısı 978, iyileşen vaka sayısı ise 3446 oldu.