Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde iki internde (tıp fakültesi son sınıf öğrencisi) corona virüsüne rastlanması, öğrencileri ayaklandırdı.

Üniversite yönetimini YÖK’ün kendilerine tanıdığı online eğitim hakkını uygulamamakla suçlayan öğrenciler, yetersiz tıbbi ekipman ile çalıştıkları iddiasında bulundu.

Sosyal medya hesaplarından  #Adüinternleri hashtag’ı üzerinden seslerini yetkililere duyurmaya çalan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i suçladı.

"HASTANIN POZİTİF OLDUĞU GİZLENİYOR"

Virüs kapan öğrencilerin yeterli koruyucu ekipmanı olmadan pandemi bölümüne gönderildiğini öne süren öğrenciler, COVID-19 şüphelisi hastanın durumunun açıklanmadan tedaviye gönderildiğini, servislerde hangi hastanın pozitif şüphelisi olduğunu temastan sonra öğrendiklerini dile getirdi.

Yaşadıkları zorlukları sosyal medyadan paylaşan öğrenciler, "Covid şüpheli hastaya ısrarla girişimsel işlem yaptırıyorsunuz. İnternü yetersiz ekipmanla covid şüpheli hastaya, şüpheli olduğunu söylemeden gönderip, 'neden bize söylenmedi' deyince de ‘Hastanın dosyasına neden bakmadın, nasıl doktor olacaksın’ diye intern suçlanıyor. Gerçekten yazık" ifadelerini kullandı.

"LÜTFEN BİZİ KORUYUN" 

Doktor adayı öğrenciler, yönetimin kendileriyle ilgili olarak “işine geldiğinde doktor, işine gelmediğinde öğrenci” tavrı sergilediğini söyledi.

Kendilerinden bir maske bile esirgendiğini iddia eden bir öğrenci mesajında şu ifadelere yer verdi: "İnternlerin şartlarıyla diğer sağlık çalışanlarının şartları bir değil. Küçücük odada beraberiz. Aramızda bulaş riski fazla. Üstelik otobüs kullanarak okula gidip geliyoruz. Lütfen bizi koruyun"

Bir başka öğrenci ise, "Tıp Fakültesi öğrencisi de sağlık çalışanı da hayatta seçtikleri meslekten öte insandır. Herkes için koruyucu formüller onlar için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

"TÜM TEDBİRLERİ ALDIK"


Olayların sosyal medyada da gündeme gelmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir bir açıklama yayınladı.

Üniversite hastanesinde dünya standartlarında uygulanan tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Aldemir, YÖK’ün tanıdığı hakları da öğrencilere tanıdıklarını dile getirdi.

Aldemir Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Üniversitelerin yaklaşık yüzde sekseni bizimle aynı uygulamayı yapıyor. Biz öğrencilerimize ‘isterseniz şimdi, isterseniz pandemi sonrası intern uygulamanızı yapın” diye seçenek sunduk. Şimdi yapmak isteyenler geldi. Dünya standartlarında uygulanan tüm tedbirler alındı” dedi.

Foto: Sözcü / Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir


“KÖTÜ NİYETLİLER PROVOKASYON YAPIYOR”

Öğrencilere tıbbi ekipman verilmeden işlem yaptırılmadığı iddialarını reddeden Rektör Aldemir şunları söyledi:

* Bu arkadaşlar bizim evlatlarımız. Tıbbi ekipman verilmeden işlem yaptırılmadı. Kaldı ki biz Türkiye’de bu işi yapan en başarılı üniversiteyiz. Bizi örnek alan birçok üniversitemiz var.

Bazı kötü niyetli insanlar öğrenciler üzerinden provokasyonlar tapmak için fırsat kolluyorlar. Ben öğrencilerimizin bu oyuna gelmeyeceklerinden eminim.

* Yarın (Çarşamba) saat 10.00'da öğrencilerimizle ve yönetimimiz bir araya gelerek sorun varsa yanlış anlaşılma varsa mutlaka ama mutlaka çözeceğiz. Analar babalar evlatlarını bize emanet ettiler biz gerekli ne varsa yaparız.