Rize, Giresun ve Trabzon'da bayram namazı saatlerini merak eden vatandaşlar il il bayram namazı saatlerini araştırıyor. Trabzon, Giresun ve Rize'de bayram namazı saati kaçta? Ramazan bayramının başlamasına çok az bir zaman kala bayram namazı vakitleri haberimizde...

TRABZON BAYRAM NAMAZI SAATİ

Trabzon'da bayram namazı, Diyanet'in belirlediği saat olan 05:30'da kılacak. İl il diğer bayram namazı saatlerini aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

RİZE'DE BAYRAM NAMAZI SAATİ

Rize'de bayram namazı saat 05:27'de kılınacak

GİRESUN BAYRAM NAMAZI SAATİ

Giresun'da bayram namazı saat 05:36'da kılınacak

ŞEBİNKARAHİSAR BAYRAM NAMAZI SAATİ

Şebinkarahisar'da bayram namazı saat 05:37'de kılınacak

İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

DUHA NAMAZI NEDİR? KUŞLUK NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Duha namazı aynı zamanda kuşluk namazı olarak da bilinir. Güneşin bir mızrak boyu yükselmesinden, yani Güneş doğduktan 45 dakika sonra başlar, öğle namazına 45 dakika kalıncaya kadar devam eder. Niteki bir hadîs-i Şerîfte: “Kuşluk namazı, deve yavrusunun ayakları sıcaktan kızdığı zamandır.” Buyurulur. (Müslim, Misâfirîn, 143)Duhâ (kuşluk) namazı dediğimiz nafile namaz bu andan itibaren kılınır. Zeval vaktine yarım saat kalıncaya kadar devam eder. İki veya dört veya sekiz veya on iki rek‘at kılınabilirse de, en faziletlisi sekiz rek‘at kılmaktır.

ramazan-imsakiye-iftar-depophotos

RAMAZAN BAYRAMI MI ŞEKER BAYRAMI MI?

Ramazan ayın ın sonundaki dini bayram için Türkiye'de iki isimlendirme kullanıla gelmiştir. Ramazan bayramı ve şeker bayramı. Ramazan Bayramı kalıbı bu bayram Ramazan ayının sonunda kutlanmasından ileri gelmektedir. Peki neden şeker bayramı da denmektedir? Bu bayram Osmanlı döneminde Iyd-ı Fıtır olarak adlandırılmaktaydı. Iyd kelimesi bayram anlamına gelir. Fıtır ise fıtır sadakası ya da fitre olarak bilinen oruç tutamayacak durumdaki Müslümanların verdiği sadakadır ki şükür sadakası olarak da bilinir. Murat Bardakçı'nın dile getirdiği bir teoriye göre şükür kelimesi şekere dönüşmüş ve şükür bayramı zamanla şeker bayramı olmuştur. Diğer bir teori de bu adlandırmanın bayramda şekerleme geleneğinden kaynaklanmasıdır.