AKP’li Trabzon Düzköy Belediyesi, tartışmalı bir kararla gündeme geldi. Düzköy Belediye Meclisi, geçen 3 Aralık’ta toplandı.

Meclis, vergi borcuna karşılık Orta Mahallesi Merkez Camisi ile Cevizlik Mahallesi Camisi’ni, ayrıca Doğankaya Mahallesi’nde bulunan öğretmen lojmanının Maliye Bakanlığı’na devrine oy çokluğuyla karar verdi. Dört CHP'li meclis üyesi karara itiraz etti.



"MECBUR KALDIK"

Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Maliye’ye 2.5 milyon TL borçlarının olduğunu, dört çöp arabası hariç bütün varlıklarına haciz konulduğunu söyledi.

Borca karşılık iki cami ile 20 yıl önce halk tarafından yapılmış fakat artık kullanılmayan öğretmen lojmanını Maliye’ye vererek mahsuplaştıklarını söyledi. AKP’li Başkan Ankara, “Maliye, dört çöp arabası dışında her şeye haciz koydu, mecburduk” dedi.

[caption id="attachment_6162600" align="alignnone" width="800"] Öğretmen lojmanı Maliye’ye verildi.[/caption]

VATANDAŞTAN TEPKİ

Vatandaşlar belediyenin kararına tepki gösterdi. Düzköylüler, satış kararını protesto etmek için öğretmen lojmanı önünde bugün bir araya gelecek.

Mahalle sakinleri, “Öğretmen lojmanını süt satarak, çocuklarımızın ekmeğinden kısarak yaptık satılmasına izin vermeyiz” dedi.

[old_news_related_template title="Trabzon'un kalabalık cadde ve sokağına HES kodu ile giriliyor" desc="Trabzon'un kalabalık cadde ve sokağı kapatılarak HES kodu ile giriş uygulaması başlatıldı. Cadde ve sokağa girmek isteyenler, HES kodu sorgulaması yapıldıktan sonra içeriye alınıyor. HES kodu Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, SMS ve e-Devlet sisteminden alınabiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/10/iecrop/hes-kodu-trabzon-dha1_16732748_16_9_1607592493.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/trabzonun-kalabalik-cadde-ve-sokagina-hes-kodu-ile-giriliyor-6161571/"]