Olay, geçen hafta pazar günü Tunceli ile Ovacık ilçesi arasındaki Munzur Vadisi Milli Parkı’nda meydana geldi. Mehmet Aydemir ile Bozkurt Aydemir, özel araçlarıyla vadiye dağ sarımsağı toplamaya gitti. Burada araçlarını park eden kardeşlerden bir daha haber alınamadı.

Bozkurt Aydemir (FOTO: İHA)


İhbar üzerine bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. Sekiz gündür devam eden çalışmalar kapsamında Bozkurt Aydemir’in cansız bedeni Munzur Çayı'nda bulundu.

Mehmet Aydemir (FOTO: İHA)


48 yaşındaki Aydemir'in cesedine araçlarını park ettikleri yerin 750 metre ilerisinde ulaşıldığı öğrenildi. 41 yaşındaki Mehmet Aydemir'i arama çalışmaları ise sürüyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada 7 gündür birçok ekiple aramaların sürdüğü hatırlatılarak şunlar ifade edildi:

* Kayıp olan 2 vatandaşımızdan 1’inin cansız bedenine, kendilerine ait araçlarının bulunduğu bölgenin 750 metre ilerisinde, suyun yaklaşık 1,5 metre altında ulaşılmıştır.

* Vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.  Kayıp olan diğer vatandaşımızın bulunması için, arama çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.