2016'dan beri beyin kanseri tedavisi gören Hürriyet gazetesi yazı işleri müdürü Necdet Doğan, dün gece hayatını kaybetti. 63 yaşındaki gazetecenin hayatını kaybettiği haberini, Vefa Lisesi'nden arkadaşı Niyazi Yılmaz sosyal medya hesabından duyurdu:

HUZURLA UYU VEFALIM

"Yine bir yaprak düştü Vefa lisesi 74 mezunları ağacından Lisede yatakhanemizde kah uyuduk kah dertleştik. Üç kocaman yıl geçirmiştik. Benim dostum, canım arkadaşım yakalandığı amansız hastalığa bu akşam yenik düştü. Işıklar aydınlatsın çıktığı bu son yolculukta yolunu. Huzurla uyu Vefalım."

Evli ve bir çocuk babası Necdet Doğan yarın Karacaahmet Şehitlik Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Karacahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yayınladığı başsağlığı mesajında "Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Necdet Doğan’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Necdet Doğan, 1983 yılında Cumhuriyet gazetesinde çalışırken...


NECDET DOĞAN KİMDİR?

1957 Bilecik doğumlu olan Necdet Doğan, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun oldu. 1981 yılında gazeteciliği adım atan Doğan, Cumhuriyet gazetesinde sayfa sekreteri, gece sorumlusu ve yurt haberler şefi olarak çalıştı. Sabah ve Star gazetelerinde uzun yıllar emek veren usta gazeteci 2005 yılından beri Hürriyet gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yapıyordu.