Kars, Sarıkamış, Ardahan, Batum ve Artvin gibi doğu illerini Rus işgalinden kurtarmak için 105 yıl önce Enver Paşa komutasında başlatılan Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin asker, 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu bölgedeki yürüyüşe; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Türkiye'nin dört bir tarafından binlerce yurttaşlar Kars'ın Sarıkamış ilçesine akın etti.

Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin asker, 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. Foto: İHA


20 BİN KİŞİ KIZILÇUBUK ZİRVESİNE YÜRÜDÜ

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Sarıkamış’ta düzenlenen yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir ile Türkiye'nin birçok kentinden Sarıkamış’a akın eden her yaştan yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Sarıkamış’ta düzenlenen yürüyüşe, her yaştan yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Foto: İHA


Binlerce yurttaş, daha sonra harekat sırasında yoğun çatışmaların yaşandığı, birçok askerin çatışmada veya soğuğa yenik düşerek donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesine yürüdü.

BAKAN KASAPOĞLU: ONLARIN YOLUNDAN YÜRÜYEN BİR GENÇLİK VAR

Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, "Her geçen yıl bu faaliyete çok ciddi oranda katılım artıyor. Bu şuurla bu ruhla geleceğe yürümek çok önemli. Birbiri için canından geçmiş, canını feda etmiş bir ecdat var. O ecdada layık olma bilinciyle onların yolundan yürüyen bir gençlik var" ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Sarıkamış’ta düzenlenen yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir ile Türkiye'nin birçok kentinden Sarıkamış’a akın eden her yaştan yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Foto: DHA


Biz bu gençlerle önümüze konan tüm engelleri bugüne kadar aşıldığı gibi bundan sonraki süreçte tüm engellilerin aşılacağını belirten Kasapoğlu, "Yarınlara sanayimizle teknolojimizle ilim ve irfanımızla sporcularımızla sanatçılarımızla güçlü bir şekilde yürüyeceğiz" diye konuştu.

'KUDÜS, YEMEN, ŞAM, HALEP VE ÜSKÜP'TEN GELEN GENÇLER VAR'

Sarıkamış'a 105 yıl önce yurdun dört bir yanından gelenler gibi bugün de Türkiye'nin her şehrinden gelenler olduğunu hatırlatan Bakan Kasapoğlu şunları söyledi:

"Yine 105 yıl önce Kudüs'ten, Yemen'den, Şam'dan, Halep'ten, Üsküp'ten olduğu gibi bugün de yurt dışından gelen önemli misafirlerimiz, gençlerimiz var. Aynı ruhu, aynı heyecanla yaşamanın bu bilinçle idrakle yarınlara yürümenin mühim olduğuna inanıyoruz. Bunu görmek bu manzaraya şahit olmak bizler için ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluk. Bu güzel tabloda emeği olan herkese şükranlarımı sınıyorum" dedi.

Binlerce yurttaş, yoğun çatışmaların yaşandığı, birçok askerin çatışmada veya soğuğa yenik düşerek donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesine yürüdü. Foto: DHA


MSB: 'AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ'

Milli Savunma Bakanlığı, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 105 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen Mehmetçikleri andı.



Bakanlık Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sarıkamış şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz' notu paylaştı. (İHA/DHA)