TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI)’de 2012 yılında imzası atılan TEI-PD170 Operatif İHA Motor Geliştirmesi Projesi (SSB-TEI) kapsamında yapılan ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli motoru olma özelliği taşıyan TEI-PD170’nin seri üretim ilk partisi bugün düzenlenen tören ile teslim edildi.

İHA'LAR'IN İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Projenin çıktısı olan PD170 isimli 170 beygir gücündeki pistonlu turbo dizel havacılık motorunun, başta ANKA platformu olmak üzere MALE (Medium Altitude Long Endurance) sınıfı insansız hava araçlarının güç ihtiyaçlarını karşılaması hedefleniyor.



2017 yılında prototipi yapılan ve 2018 yılında ANKA platformu ile ilk uçuşu gerçekleştirilen ve tamamını TEI çalışanı, mühendisi ve teknisyen ekibi ile üretilen PD170 turbo dizel motorun teslim töreninde açılış konuşmalarını yapan TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akşit, günün öneminden bahsetti.

[old_news_related_template title="Yerli otomobilin tasarım süreciyle ilgili TOGG'dan video paylaşımı!" desc="Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobilin tasarım süreciyle ilgili video paylaştı. TOGG tasarım ekibi ve tasarımcı Murat Günak tarafından 18 farklı tasarım evinin çalışmaları değerlendirildiği belirtilen videoda 'Pininfarina Tasarım Evi, iş ortağı olarak seçildi' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/10/iecrop/yerli-otomobil-kaynak-togg-twitter-1_16_9_1578683527.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/yerli-otomobilin-tasarim-sureciyle-ilgili-toggdan-video-paylasimi-5561438/"]

"DÖNÜM NOKTASI"

Akşit, “Bugün aslında Türk savunma ve hava sanayii için önemli bir dönüm noktasıdır. Hep birlikte şahit olmak için buradayız. Bugün törenini yapacağımız motorlar mühendislerimizin, çalışanlarımızın kabiliyetleri ile ilk kez seri imalatı yapılmış motorların teslim törenini yapıyoruz. Bugün teslim yapacağımız motorlardan bu yıl 13 tane üretmeye söz vermiştik. Sözümüzü de tuttuk.” ifadelerini kullandı. İHA