Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı ücretsiz tablet dağıtımıyla ilgili başvuru formu bulunmuyor.

Ücretsiz tabletler, il müdürlükleri tarafından resmi veriler üzerinden belirlenerek ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılıyor.

Ayrıca bazı belediyeler de öğrencilere eğitimde yardımcı olması sebebiyle ücretsiz tablet dağıtımı yapacağını açıkladı.

ÜCRETSİZ TABLET KİMLERE DAĞITILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

“Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ulaştıracağız. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaşabilmesi için hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisi var, buna göre hareket edilecek ve önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimize tablet bilgisayarları peyderpey ulaşmaya başlayacak.

Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri resmi veriler üzerinden önceliklendirdik.

Ayrıca, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle ve yöntemle hareket edilecek ve bu da kısa sürede başlayacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyderpey çocuklarımıza ulaştırılacak.”

[old_news_related_template title="MSB, ihtiyaç sahibi öğrencilere 3 bin adet tablet desteği verecek" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB) corona virüsü salgını sürecinde çok sayıda öğrencinin uzaktan eğitime devam etmesi nedeniyle ihtiyaç sahibi öğrencilere 3 bin adet tablet desteği sağlayacaklarını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/22/iecrop/tablet-iha_16_9_1600808180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/msb-ihtiyac-sahibi-ogrencilere-3-bin-adet-tablet-destegi-verecek-6050025/"]