Sosyal medyadan usta gazeteciler Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve sanatçı Müjdat Gezen’in annelerine dil uzatan ve AKP'den son seçimlerde Yozgat Belediye Başkan Aday Adayı olan Çelebi Altuntaş hakkında Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başladığı öğrenildi.

PAYLAŞIMI YAPTIĞINI KABUL ETTİ

Soruşturma kapsamında Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli Altuntaş’ın evinde arama yapıldığı, cep telefonuna el konulduğu öğrenildi.

Altuntaş’ın ifadesinde paylaşımın 2017 yılında yaptığını kabul ettiği ve Uğur Dündar’ın yanıt vermesinden sonra paylaşımı yenilediğini anlattığı belirtildi.

Şüpheli Altuntaş’ın paylaşımını Müjdat Gezen'in katıldığı bir TV programında Nihan Osmanoğlu için söylediği sözlerden dolayı yaptığını da itiraf etti.

UĞUR DÜNDAR, SOYLU'YA SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Usta gazeteci Uğur Dündar, Twitter'dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak’a seslenerek, "Sn. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Hasan Uçak, ölmüş annelerimizin iffetine hakaret yağdıran ve ilinizden AKP Belediye Başkan adayı olan bu namus düşmanı ahlâksız müfteriye gerekeni yapmanızı bekliyoruz” demişti.

Bu açıklamanın ardından Bakan Soylu, Dündar’ı arayarak gerekli işlemlerin yapılması için yetkililere talimat verdiğini söylemişti.

Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen’e küfür eden Çelebi Altuntaş hakkında Avukat Celal Ülgen tarafından suç duyurusu yapılmıştı.

[old_news_related_template title="Uğur Dündar ifşa etti, Bakan Soylu harekete geçti" desc="Sosyal medyadan İsmet İnönü'ye hakaret eden eski Yozgat AKP Gençlik Kolları Başkanı Çelebi Altuntaş, duayen haberci Uğur Dündar ve usta gazeteci Yılmaz Özdil'e de küfür etmişti. Altuntaş'ı ifşa eden Dündar'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Twitter'dan yaptığı çağrı karşılık buldu. Soylu, Dündar'ı telefonla arayarak Çelebi hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Emniyet teşkilatına talimat verdiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/14/iecrop/ugurdundar-depophotos_16_9_1600075761.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kufurbaz-akpli-icin-suleyman-soyludan-talimat-6037113/"]

[old_news_related_template title="AKP'li eski başkandan İsmet İnönü'ye büyük saygısızlık" desc="Yozgat AKP Gençlik Kolları'nın eski başkanı Çelebi Altuntaş'tan Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye iftira ve hakaretler... Facebook hesabından 'Allah demeyi yasakladı. Kuran’ı yakarak imha etti' gibi paylaşımlarda bulunan Altuntaş, tepkiler üzerine 'Benim partide aktif bir görevim yok. Yaptığım paylaşımlar beni bağlar' dedi. Altuntaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla özür diledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/14/iecrop/celebi-altundas-twitter_16_9_1600076939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpli-eski-baskandan-ismet-inonuye-hakaret-6037138/"]