[imza_template desc="Uğur ENÇ / Kocaeli" arry="Uğur ENÇ / Kocaeli">[/imza_template>

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yer alan Seka Devlet Hastanesi otoparkında park halinde bulunan yabancı plakalı bir araç içerisinde yabancı uyruklu bir şahıs ölü bulundu.



ÖZEL KIYAFETLE MÜDAHALEDE BULUNULDU

Araç içerisindeki şahsı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, aracın Hollanda plakalı ve içindeki şahsın da yabancı uyruklu olması sebebiyle özel kıyafetleriyle araca müdahalede bulundu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Araç içindeki yabancı uyruklu şahsın yaşamını yitirdiğini belirleyen ekipler, Corona virüsü şüphesi nedeniyle bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ekipler, hazırlıklarını tamamladıktan sonra aracın camını kırarak şahıstan kan örneği aldı. Ceset morga kaldırılarak kan sonuçları belirleninceye kadar karantinaya alındı.

Erhan KAYTANBAY / SÖZCÜ

SAKARYA'DA CORONA VİRÜSÜ ŞÜPHESİ

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde kimlik bilgileri açıklanmayan bir kişi, sabah saatlerinde karın ağrısı, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetleri ile Kaynarca Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Bir süre önce Umre ziyaretinden geldiği öğrenilen kadın, Corona virüsü şüphesi ile tedbir amaçlı seyyar negatif basınçlı sedye ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Gözlem altında tutulan kadından alınan kan örnekleri bir dizi testlerden geçirilmek üzere laboratuvara gönderildi.

FOTO: SÖZCÜ


"BUNLAR OLASI BİR VAKADA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER"

Konu ile alakalı açıklama yapan Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, hastanın 3 aydır öksürük şikayeti olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

* Bir süre önce de Umre'den gelmiş. Şikayetleri de devam edince Kaynarca Devlet Hastanesi'ne müracaatta bulunmuş. Belirtiler ateş, halsizlik gibi grip belirtileri. Hastanedeki hekim arkadaşlarımız da hastayı, tetkiklerinin yapılması için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakletti.

* Alınan önlemler abartı gibi görülebilir ancak bunlar yasal olarak olası bir vakada alınması gereken önlemler. Hastanın şu anda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tetkikleri yapılıyor.

 

 

KARABÜK'TE DE PANİK YAŞANDI

Karabük'te ise Umre dönüşü öksürük şikayetiyle aile hekimine başvuran E.O ve İ.O. koronavirüs şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

NUMUNELER ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*Umreden dönen E.O ve İ.O çifti öksürük şikâyetiyle başvurdu. Tedbir amacıyla Bayır Mahalle´deki ek prefabrik binada gözlem altına alındılar.

*Numune sonuçları çıkana kadar takipleri sürecek. Genel durumları gayet iyi. Sadece öksürük şikâyetleri var. Yurt dışından dönen vatandaşlarımıza özellikle koronavirüs görülen yerlerden gelenlere dikkat edildiği için onları da o amaçla yatırdık.

*Numuneler Ankara'ya gönderildi. Sonuçları gelene kadar kontrol altında tutulacaklar.



"KONTROL ALTINA ALINMIŞLARDIR"

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama da Karabük Valiliği´nden geldi. Açıklamada şöyle denildi;

*28 Şubat tarihinde umre ziyaretinden dönen ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün bugünkü kontrolleri esnasında öksürük şikâyeti olduğu tespit edilerek KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat etmeleri sağlanan iki vatandaşımız, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Bayır Mahallede bulunan ek binada kontrol altına alınmışlardır.

*Hastalarımızdan alınan numuneler Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir.

*Hastalarımızın genel durumları son derece iyi olup, kendilerinden alınan numune sonuçları temiz çıkana kadar takipleri sürecektir.  DHA