İstanbul'da vahşet! Olay saat 12.30 sıralarında Maltepe'de meydana geldi. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Aylin Sözer'den haber alamayan kardeşleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede Sözer'in yaşadığı eve gelen ekipleri içeride birinin olduğunu fark etti.

Ekipler kapıyı çaldı fakat kimse açmadı. Polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Ayyıldız kapı önüne yığınak yaptı. Ardından ekipler tarafından çağrılan çilingir kapıyı açtı. Dairede yangın çıktığını gören polisler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İçeri giren polisler Kemal Ayyıldız'ı ve yerde yatan Aylin Sözer'i gördü.

Foto: DHA


ÜZERİNDEN ALTIN KOLYE ÇIKTI

Ayyıldız kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı ve üzerlerine yanıcı sıvı dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında üzerinde Sözer'e ait altın kolye ve yanıcı sıvı bulundu. Polislerin bazıları dumandan etkilenirken şüpheli Ayyıldız gözaltına alındı.

Kemal Ayyıldız gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aylin Sözer'in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi.


BOĞAZINI KESTİKTEN SONRA YAKTI

Kemal Ayyıldız'ın, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Aylin Sözer'den borç para istediği ve dün akşam saatlerinde Sözen'in evine geldiği öğrenildi. Bugün öğle saatlerinde ise şüpheli, önce Aylin Sözen'in boğazını kesti ardından üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Aylin Sözer feci şekilde hayatını kaybetti.

ÖZEL EKİP SORGULUYOR

Aylin Sözer’i katleden şüpheli detaylı olarak sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. 'Delbe' olan soyadını 'Ayyıldız' olarak değiştirdiği öğrenilen şüphelinin, özel bir ekip tarafından sorgulanmasının ardından Anadolu Adliyesi’ne götürülmesi bekleniyor.

Olay yerinde inceleme yapan ekiplerin uzun süren çalışmasının ardından binanın güvenlik kamera kayıtlarının bulunduğu bilgisayarın da emniyete götürüldüğü öğrenildi. Olayın çok yönlü soruşturulduğu belirtildi.

ADALET BAKANI: YARGI GEREKENİ YAPACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Aylin Sözer'i vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı alması için yargı gerekeni yapacaktır" dedi.

Aylin Sözer'i katleden şüpheli Kemal Ayyıldız.


"EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Akademisyen Aylin Sözer'in vahşice katledilişi hepimizi derinden yaraladı. Katilin en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacağız" dedi.

ZİYA SELÇUK: LANETLİYORUM

Üzüntü içinde olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Genç bir meslektaşım, kıymetli bir eğitimci Dr. Aylin Sözer’in vahşice katledildiği haberinin üzüntüsü içindeyim. En hafif tabiriyle bir caninin kurbanı olması çok acı. Lanetliyor; ailesi ve öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.” İHA-DHA