Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kaybolmuş ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis tarafından arama çalışması başlatılmıştı. Ekiplerin çalışması sonucu Cemal Metin Avcı katil zanlısı olarak evinde gözaltına alındı.

[caption id="attachment_5946563" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Avcı, genç kızı çıkan kavgada elleriyle boğup öldürdüğünü bağ evinde cesedini çöp varilinde yakıp üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Ormanlık alanda yapılan aramada Gültekin'in varil içerisinde üzerine beton dökülmüş yanmış cesedine ulaşıldı.

[caption id="attachment_5946564" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Pınar Gültekin'in cansız bedeni, Adli Tıp'taki işlemlerinin ardından dün ailesine teslim edildi ve cenaze aracı ile memleketi Bitlis'in Hizan ilçesi'ne getirildi. Genç kızın cenazesi ilk olarak Hizan Merkez Camii'ne getirilerek burada cenaze namazı kılındı. Pınar Gültekin'in tabutu kadınlar tarafından taşındı.

Pınar Gültekin'in tabutuna sarılan tülbenti babası Sıddık Gültekin ve annesi Şefika Gültekin tarafından gözyaşları ile bağlandı. Uzun süre tabuta sarılarak ağlayan yakınları çevredekiler tarafından sakinleştirildi.

[caption id="attachment_5946565" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Cenaze törenine Hizan Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanı Cezail Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmetullah Altun, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Hizan Müftüsü Murat Demir tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Pınar Gültekin için dualar edildi.

Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Gayda köyüne götürüldü. Burada kalabalık tarafından omuzlarda taşınan Pınar Gültekin'in cenazesi daha sonra dualarla toprağa verildi. DHA

[old_news_related_template title="Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, Yargıtay'a başvurdu!" desc="Türkiye’yi sarsan Ceren Özdemir cinayetinde katil Özgür Arduç, hakkındaki cezanın bozulması için bu kez de Yargıtay’a başvurdu. İstinaf başvurusunun reddedilmesinden sonra, hakkında verilen müebbet hapis cezasına karşı Yargıtay’a temyiz başvurusu yapan Arduç, mahkemenin verdiği kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu ileri sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/22/iecrop/ozgur-arduc-dha_16_9_1595428985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ceren-ozdemirin-katili-ozgur-arduc-yargitaya-basvurdu-5946502/"]