Corona virüs tedbirleri kapsamında Çorum-Ankara kara yolunda denetleme yapan ekipleri ziyaret eden Vali Mustafa Çiftçi durdurulan araçlarda bulunan vatandaşlarla sohbet edip, maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaları için ikaz etti. Kentteki vaka durumu hakkında da bilgi veren Çiftçi, uygulamaların amacının toplum ve insan sağlığını korumak olduğunu söyledi.

HASTANELERDE YOĞUNLUK ARTTI

Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Çorum'da da vaka sayılarının arttığını dile getiren Vali Çiftçi, "Gerek ülkemizde gerekse ilimizde vaka ve hasta sayılarında bir artış var. Bu artışların önüne alınacak tedbirlere, kurallara uymak suretiyle geçebiliriz. Vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istiyorum. Son zamanlarda da hastanemizde bir yoğunluk var. Yoğunluk arttığından dolayı ilçe hastanelerine hasta sevkiyatına başladık. Bu kurallara uyalım. Bana bir şey olmaz mantığından kurtulmamız gerekiyor. Başkasına hastalık bulaştırdığımızda bunun kul hakkı ve insan hakkı ihlali olduğunu aklımızdan çıkarmayalım" dedi.

[old_news_related_template title=" Bakan Koca, coronadan kaynaklı can kaybı ve yeni hasta sayısını açıkladı" desc="Sağlık Bakanlığı, corona verilerini açıkladı. Virüs nedeniyle bugün 88 kişi hayatını kaybetti. Yeni hasta sayısı 2 bin 841 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ağır hasta sayısındaki artış devam ediyor. Artan hasta sayısını düşürecek olan hareketliliği ve teması azaltarak tedbirlere beraberce uymaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/12/iecrop/corona-dha-2_16_9_1605195291.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-koca-coronadan-kaynakli-can-kaybi-ve-yeni-hasta-sayisini-acikladi-iste-12-kasim-tablosu-6122969/"]