Dün gece, İstanbul'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı; 2 bin 500 kişilik Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, 3 bin 200 kişilik Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu ile bin 200 kişilik Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden, bugün saat 12:00'ye kadar yurtları terk etmeleri istendi.

Sabah erken saatlerde eşyalarını toplayan öğrenciler yurtlardan ayrılmaya başladı. Florya'daki KYK yurdunda kalan bazı kız öğrenciler ise gece yapılan uyarıya gidecek yerleri olmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Yurt yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ailelerinin yanına dönemeyecek öğrencilerin, belediyeye ait otobüslerle İstanbul'daki başka yurtlara taşınacağı bildirildi. Eşyasını toplayan öğrencilerin yurda gelen otobüslere binmeye hazırlandıkları görüldü.

VALİLİK AÇIKLADI: 9 AVRUPA ÜLKESİNDEN GELENLERE TAHSİS EDİLECEK


İstanbul Valiliği de yaptığı açıklamada, yurtların; Avrupa'daki 9 ülkeden 17 Mart 24:00'e kadar ülkeye dönmek isteyen vatandaşlar için tahsis edildiğini duyurdu. Gelenlerin 14 gün karantina sürecini bu yurtlarda geçirecekleri bildirildi.

Valiliğin açıklamasında şöyle denildi;
* Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tedbirleri doğrultusunda Valiliğimiz koordinasyonunda İstanbul'a gelecek vatandaşlarımız 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınacaklardır.
* Bu amaçla İstanbul'da misafir edilecek vatandaşlarımız için geçici olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı; KYK Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, KYK Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu, KYK Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu tahsis edilmiştir.
* Bu yurtlardaki öğrencilerimiz geçici olarak diğer KYK yurtlarına yerleştirilmektedir.

[old_news_related_template title="Son dakika.. İstanbul'da iki öğrenci yurdu boşaltılıyor" desc="Corona virüsü önlemleri kapsamında Ankara ve Konya'nın ardından İstanbul'da da iki öğrenci yurdunun boşaltılması için talimat verildiği ortaya çıktı. Talimatta öğrencilerden bugün saat 12:00'ye kadar yurdu terk etmeleri istendi. Yurtlarda, umreden dönenler başta olmak üzere yurt dışından gelecek olanların 14 gün karantinaya alınacağı duyurulmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/16/iecrop/yurt-foto-sozcu_16_9_1584343533.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbulda-iki-ogrenci-yurdu-bosaltiliyor-5681614/"]