Van'da corona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde, sağlık ekiplerince başlatılan çalışmalar sürerken vaka sayısının 51'e yükseldiği öğrenildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında, Van'ın sağlık durumu ve yapılması planlananlar masaya yatırıldı.

MÜCADELE ZORA GİRDİ

Valilik'te gerçekleştirilen toplantıda öncelikli olarak corona virüsü (Covid-19) pandemisi ile mücadele ele alındı. Toplantıda konuşan Vali Bilmez, Van'da corona virüsü tedbirleri kapsamında çok iyi çalışmalar yürütüldüğünü, denetimlerin çok sıkı tutulduğunu, ancak bazı vatandaşların tedbirsiz ve sorumsuzca davranmalarının bu iyi gidişatı engellediğini söyledi.

Vali Bilmez şöyle konuştu:

* Koronavirüsle mücadele kapsamında başta hastanelerimiz, sağlık çalışanlarımız ve diğer kurumlarımız iyi bir koordinasyon içerisinde başarılı çalışmalar yürüttü. Ancak özellikle bazı vatandaşlarımızın sorumsuzca davranmaları mücadelemizi zora soktu.

ADIMLAR ÖTELENDİ


* Son olarak Ortanca Mahallesi'nde yasak olmasına rağmen vatandaşlar taziye kurdu.

* Taziye bağlantılı koronavirüs testi pozitif çıkan vaka sayımız da kısa sürede 51'e yükseldi.

* Bu vakalar toplum sağlığımızı tehdit eder hale geldi. Bundan dolayı normalleşme süreci için atacağımız adımları ötelemek zorunda kalacağız.

* Bu vatandaşlarımız sadece kendi sağlıklarını değil, toplumun sağlığını da tehlikeye atıyorlar. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.

* Taziye kuran, mevlit okutmak için bir araya gelenleri 155 polis ve 156 jandarma hatlarımıza bildirsinler. (DHA)

 

[old_news_related_template title="Vali: Corona virüsü pozitif vaka sayısı çok ciddi bir artış gösterdi!" desc="Van’ın İpekyolu ilçesinin Ortanca mahallesindeki taziyeye katılanlara yönelik sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası corona virüsü testi sonucu pozitif çıkanların sayısı 43 oldu. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 'Selimbey, Cevdetpaşa, Yalımerez mahallesindeki vakalar ile Ortanca mahallesindeki taziye sonrası ortaya çıkan vakalarla il merkezinde korona virüs pozitif vaka sayısı çok ciddi bir artış gösterdi. Bundan dolayı il merkezinde risk şu anda çok büyük. Çünkü Ortanca mahallesindeki taziyeye katılanların sayısı çok fazla' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/07/iecrop/van-iha-2_16_9_1588878315.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/vali-corona-virusu-pozitif-vaka-sayisi-cok-ciddi-bir-artis-gosterdi-5800531/"]