Çankaya ilçesi İnönü Bulvarı Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde otomobilinin yakıtı biten Enes A. yola koyduğu sandalye ile yolu araç geçişine kapattı. Enes A., çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis ekiplerine de mukavemette bulundu. Yakasında bulunan kimliği gösteren Enes A., gazeteci olduğunu söyleyerek polise direndi.

'BU KİMLİKLE REKLAM YAPABİLİYORUM'

Gösterdiği kimliğin de sahte olduğu anlaşılan Enes A., kimlik kartının üzerinde emniyet müdürünün imzası ve kaşesinin olduğunu ileri sürerek, "Kendimi basın olarak tanıtmıyorum, ben zaten basınım. Bu kimlikle reklam yapabiliyorum" dedi.

Borsacı olduğu öğrenilen Enes A.'nın aynı zamanda kendini polis muhabiri olarak tanıttığı da ortaya çıktı. Kelepçelenerek gözaltına alınan Enes A.'nın otomobili çekiciyle kaldırılırken, yolu kapatmak, polise mukavemet, sahte kimlik göstermek ve maske takmamaktan hakkında işlem başlatıldı.

İLK VUKUATI DEĞİL

Öte yandan, şüphelinin yaklaşık 1 saat önce başka bir sürücüyü makas atarak sıkıştırdığı ve ben polisim diyerek kimliğini gösterdiği ve polis çağırmak istenince de olay yerinden kaçtığı belirlendi. (DHA)