Adalet Bakanlığı, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan, avukatların hukuk mahkemelerinde taraf oldukları duruşmalara video konferansla katılmalarını sağlayan 'e-Duruşma', ilk kez Ankara Batı 1'inci Tüketici Mahkemesi'nde görüldü.

Taraf avukatı duruşmaya, elektronik imza yöntemiyle kimlik doğrulaması yaptıktan sonra bürosundan görüntülü olarak bağlandı.

FARKLI ŞEHİRLERDEKİ DURUŞMALARA KATILABİLECEKLER

Yazılımı ve geliştirmesi Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce yapılan e-duruşma sistemi ile avukatlar, farklı şehirlerdeki duruşmalarına video konferans yöntemiyle katılabilecek.

Avukatlar, 'UYAP Avukat Portalı' üzerinden 'duruşma sorgula' menüsünden sorgulama yaptıktan sonra duruşmadan 24 saat öncesine kadar gerekçesini de yazarak ilgili mahkemeye 'e-Duruşma' talebi gönderecek. DHA

[old_news_related_template title="Gülistan Doku'nun avukatına 'suya düşmedi' dediği için inceleme başlatıldı" desc="5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, resmi bilirkişi raporunu açıkladığı için kendisi hakkında 'soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği' gerekçesiyle soruşturma açıldığını söyledi. SÖZCÜ’ye konuşan Çimen, soruşturma kararına tepki göstererek 'Gülistan Doku’nun bilirkişi raporunda 2’nci bölümünde olan suya düşme iddiasının gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna açıkladığım için gizliliği ihlal ettiğim iddiasıyla hakkımda bir inceleme başlatıldı. 21 yaşında genç bir kız kayıp, savcının mesaisini onu aramaya harcaması gerekirken avukata soruşturma açarak harcamasına anlam veremedim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/14/iecrop/gulistan-sozcu_16_9_1600096867.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/gulistan-dokunun-avukatina-suya-dusmedi-dedigi-icin-inceleme-baslatildi-6037644/"]