İçişleri Bakanlığı, Corona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını duyurmuştu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Kentimizde şu ana kadar 5 kişiye ceza kesildi. Bunlardan 2 tanesi Beyşehir ilçemizde karantinada beklemesi gerekirken, dışarı çıkan gurbetçi çiftimiz. Bu çiftimiz yurtdışından gelmiş ve test sonuçları negatif çıkmış ama 14 gün karantina kuralına uymayarak dışarı çıkmış” dedi.

"KONYALILARIN YÜZDE 98'İ KURALLARA UYDU"

Konya 'da vatandaşların yaklaşık yüzde 98'inin uyarıları dikkate alarak dışarı çıkmadığını belirten Aydın “ Arkadaşlarımız corona virüsü ile mücadele kapsamında piknik alanları ve parkları kontrol ettiler. Kontrollerimiz sonucunda İlimizde vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 98'i yapılan uyarıları dikkate alarak dışarı çıkmadıkları belirlendi” ifadelerini kullandı.

"TOPLAM 5 KİŞİYE PARA CEZASI UYGULANDI"

Yasağa aldırış etmeden evinden çıkan 65 yaş üstü 5 vatandaşa kişi başı 3 bin 150'şer lira ceza yazıldığını aktaran Aydın, şunları söyledi;

*Kentimizde şu ana kadar 5 kişiye ceza kesildi. Bunlardan 2 tanesi Beyşehir ilçemizde karantinada beklemesi gerekirken, dışarı çıkan gurbetçi çiftimiz.

*Bu çiftimiz yurtdışından gelmiş ve test sonuçları negatif çıkmış ama 14 gün karantina kuralına uymayarak dışarı çıkmış. Komşularının ihbarı üzerine harekete geçen ekiplerimiz, gurbetçi çifti bulup kişi başı 3 bin 150'şer lira cezai işlem uyguladı.

*Kent merkezimizde de yasaklara uymayan 3 vatandaşımıza da para ceza uygulandı” dedi.

“9 YAŞLI İHTİYAÇLARI İÇİN ARADI”

Gün içerisinde ALO 155 ihbar hattına 216 tane ihbar geldiğini ifade eden Aydın, “Bugün ihbar hattımıza toplamda 216 ihbar geldi. Bu ihbarlardan 9 tanesi 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelikti. Geri kalan ihbarlar ise dışarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızı gördüklerini belirterek bize ileten vatandaşlarımızın ihbarlarıydı” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ'TA DA CEZA VERİLDİ

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi'nde ismi öğrenilemeyen bir vatandaş, yasağa uymayarak dışarı çıktı.

"YENİDEN CEZA YAZARIZ"

Cep telefonu kamerası ile çekilen görüntülerde 392 lira idari para cezası yediğini söyleyen vatandaş, “Yapacak bir şey yok. Ekmek almaya gidiyordum, dışarıda görürsek yeniden ceza yazacaklarını söylediler” ifadesini kullandı.

Yaşlı adamın rahat tavırları ise dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Sokağa çıkan 65 yaş ve üstü kişilere verilecek ceza belli oldu" desc="Corona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklandı. Yasağa uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sokaga-cikan-65-yas-ve-ustu-kisilere-verilecek-ceza-belli-oldu-5694684/"]

[old_news_related_template title="Sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni gelişme..." desc="İçişleri Bakanlığı, corona virüs salgını önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak ek genelge yayınlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/resimid_109093121_10909312_16_9_1584881394.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-sokaga-cikma-yasagiyla-ilgili-yeni-gelisme-5695033/"]