Evren Özalkuş’un TELE1'de sunduğu Habere Doğru programına konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Ulaştırma Komisyonu üyesi Birkan Birol Yıldız toplu taşımada yapılan ‘ayakta yolcu alınmaması’ kararının uygulamada pek mümkün olamayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında "Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir" açıklamasını değerlendiren Yıldız, şunları söyledi:

* Biz eğer ayakta yolcu hizmeti vermeyeceksek 14 bin yeni araca ihtiyacımız var. Bunun için de Türkiye’deki bütün otobüs fabrikaları yan yana gelip bir yıl bize çalışsa bu sayıyı üretemezler. Böyle bir sıkıntı var. Çok gerçekçi değil.

KADEMELENDİRME İÇİN TALEPTE BULUNDUK

* Pandemi döneminde özellikle pik saatlerde toplu taşımada hizmet vermek zorlaştı. Valilikten sabah akşam pik saatteki yoğunluğa neden olan hareketliliğin homojen dağılması için mesai saatlerinin sektör sektör ayrılarak kademeli dağıtılmasını talep ettik. Ama ne yazık ki bize bir cevap gelmedi.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ MAĞDUR OLACAK

* Dün otobüslerde yaklaşık 2 milyon 641 bin kişi taşımışız. Metrobüste yolculuk eden kişi sayısı ise 540 bin. Toplamına baktığımız zaman 2 milyon 641 bin kişi yapıyor ama biz sadece koltukta yolcu taşıması yaparsak 1 milyon 434 bin 148 kişi taşımış olacağız ve 1 milyon 110 bin 493 kişi de duraklarda mağdur olacak.

* Her ne kadar bizi kısıtlamaya çalışırlarsa çalışsınlar biz bir şekilde formül bulup İstanbul’da özellikle duraklarda oluşacak yığılmanın önüne geçebilmek için canla başla mücadele edeceğiz. Bundan İstanbulluların şüphesi olmasın.

[custom_content title="AYAKTA YOLCU KISITLAMASI NASIL UYGULANACAK?" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Kabine toplantısı sonrası 'Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir' açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Dün öğle saatlerinde valiliklere gönderilen yeni genelgeye göre minibüs, midibüs, otobüslerde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Metro, tramvay, metrobüslerde ise ayakta yolcu sayısını il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları belirleyecek."]

 

[old_news_related_template title="Toplu taşımada 'ayakta yolcu' kısıtlamasının nasıl uygulanacağı belli oldu" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Kabine toplantısı sonrası 'Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir' açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Öğle saatlerinde valiliklere gönderilen yeni genelgeye göre minibüs, midibüs, otobüslerde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Metro, tramvay, metrobüslerde ise ayakta yolcusayısını il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları belirleyecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/08/iecrop/iha-otobus1_12156517_16_9_1599561209.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/toplu-tasimada-ayakta-yolcu-kaosu-erdogan-acikladi-ama-nasil-uygulanacak-6027719/"]