Reuters'ın haberine göre Corona virüsü nedeniyle Avrupa'da faaliyet gösteren birçok otomobil ve otomobil parçası üreten marka, üretim tesisini geçici de olsa durdurma kararı aldı. Özellikle İtalya'daki zor durum o bölgedeki üreticileri direkt olarak etkiledi.

Fiat Chrysler, bazı fabrikaların operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu ve Avrupa'nın en büyük Corona virüsü salgınına yanıt olarak üretimini azaltacağını belirtti.

[old_news_related_template title="Otomotivde ‘Corona’ alarmı" desc="Son 5 aydır faizlerin düşmesine bağlı bekleyen talebin alıma geçtiği ve satışların yükseldiği otomotiv sektöründe ‘Corona’ alarmı verildi. Birçok marka çalışanlarına yurt dışı yasağı getirirken, yeni model lansmanları, toplantılar ve kongreler iptal edilmeye veya ertelenmeye başladı. Üretim cephesinde ise tedarik sıkıntısına bağlı küçük çaplı aksamalar başladı. Sektörün umudu vakaların artmaması yönünde. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/11/iecrop/shutterstock_506228515_16_9_1583926917.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/otomotivde-corona-alarmi-5673771/"]

İtalyan lastik üreticisi Pirelli, bir çalışanının Corona virüsü testinin pozitif çıkmasından sonra İtalya'daki Settimo Torinese fabrikasında birkaç gün üretimini yavaşlattığını açıkladı.

İtalya, Çin'den sonra bu durumdan en kötü etkilenen ülke olarak öne çıkıyor. Corona salgınını çözmek için ülkeye giriş ve çıkışlar yasaklanmış durumda.



Avrupa'nın diğer büyük üreticilerine baktığınızda ise Jaguar Land Rover ve Peugeot'un da altında bulunduğu PSA, personellerinin enfeksiyonla başa çıkmaları için mücadele ediyor. Ayrıca dev üreticiler tedarik zincirlerinin bu durumdan ötürü risk altında olduğunu da belirtiyor. Volkswagen grubunun İspanyol markası Seat ise tedarik sorunları yaşayan markalar arasında.

Özellikle İtalya'da yaşanılan Corona virüsü gerginliği ülkenin otomobil satışlarının yüzde 15'ten fazla azalacağını gösteriyor. Çin'de yaşanan Corona virüsü salgını yüzünden ülkede şubat ayında satışlar yüzde 80 gerilemişti.

[old_news_related_template title="Çin otomotiv pazarına 'Corona' şoku!" desc="Çin'deki otomobil satışları en büyük aylık düşüşe sahne oluyor. Corona virüsünden dolayı tüm ülkedeki otomobil satışları Şubat ayında yüzde 80 düştü! " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/04/iecrop/shutterstock_1106364173_16_9_1583325473.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/cin-otomotiv-pazarina-corona-soku-5660653/"]