Hükümet yaptığı açıklamada "Federal Konsey'in ilk önceliği halkı korumaktır. Corona virüsü salgınındaki son gelişmeler ve İsviçre'deki durum Salgın Kanunu kapsamında özel durum olarak tanımlanıyor. Tüm kantonlara bu konuyu danışarak önemleri bu sonuçlara göre aldık" dedi. İsviçre'de son haftada 8 Corona virüsü vakası görüldü. Alınan karar İsviçre tarihinde alınan en geniş yasak olarak belirtiliyor.

İsviçre hükümeti 1000 kişinin üzerindeki toplu etkinlikleri Corona virüsü tehdidi sebebiyle 15 Mart tarihine kadar yasakladı. Bu durum 500 bin kişinin ziyaret etmesi planlanan Cenevre Otomobil Fuarı'nı da direkt olarak etkiliyor. Ancak konuyla alakalı organizatörlerden yapılan bir açıklama şimdilik yok.

GIMS Direktörlerinden Olivier Rihs, "Fuarın ertelenmesi gibi bir karar olamaz, bu imkansız. Bu organizasyon çok büyük..." dedi. Fuar yönetim komitesinden Maurice Turrettini ise, "Bu mücbir sebepten dolayı 2020 Cenevre Otomobil Fuarı'nın iptal edileceğini duyurduk." açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Cenevre Otomobil Fuarı 'risk' altında!" desc="Gelecek hafta yani 3 Mart tarihinden itibaren kapılarını önce basın mensuplarına sonra da otomobil severlere açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda Corona virüsü krizi yaşanıyor. Şimdiye kadar markalardan gelen herhangi bir iptal açıklaması olmasa da bazı markaların üst düzey yöneticileri organizasyona katılmayacak..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/shutterstock_1332911471_16_9_1582871616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/cenevre-otomobil-fuari-risk-altinda-5651055/"]