Mercedes-Benz Türk'ten gelen açıklama ise;

"Mercedes-Benz Türk olarak, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili çalışanlarımızın ve toplumumuzun sağlığına yönelik tedbirler ile uluslararası tedarik zincirindeki lojistik aksamalar kapsamında, üretim faaliyetlerimize Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 23 Mart - 5 Nisan ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 28 Mart - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında 2 haftalığına ara verme kararı aldık.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası


Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsün yayılmaması yönündeki tavsiyeleri doğrultusunda; hem çalışanlarımızın iş güvenliğini sağlama hem de halk sağlığını koruma sorumluluklarımız kapsamında bu tedbir kararını zaruri olarak aldığımızı bildirmek isteriz." şeklinde oldu.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası


Mercedes-Benz Türk'ün haricinde ülkemizde üretim yapan Ford Otosan, Honda ve Toyota da üretimlerine geçici bir süre ara verdiklerini açıkladı. Honda Türkiye 23 Mart - 6 Nisan tarihleri arasında üretime ara verdiğini açıklarken Toyota, 21 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında üretimini durdurma kararı aldı.

Avrupa'nın ticari araç ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılayan Ford Otosan ise, Gölcük fabrikasındaki Custom hatlarında üretim çalışmasına, 19 Mart Perşembe gün sonu itibarıyla, aynı tesisteki Transit hatlarında ve Yeniköy fabrikasında üretim operasyonlarına ise 21 Mart Cumartesi günü sonu itibarıyla, Eskişehir fabrikasında ise 21 Mart Cumartesi gün sonu itibarıyla 2 hafta boyunca ara verdiğini açıklamıştı.