Markanın yeni CEO ile birlikte açıkladığı maliyet azaltma stratejisinde yeni adımlar da atılıyor. Mercedes öncelikle 2022 yılına kadar 1 milyar euro maliyet azaltmayı hedeflediğini açıklamıştı. Dev grup maliyet azaltma konusunda ilk adımı işten çıkarmalarla yapacağını açıklamış toplamda da 15 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını belirtmişti. Bu çalışanların arasında üst düzey yöneticilerin olduğu da söylenilen en önemli konular arasındaydı.

[old_news_related_template title="Mercedes binlerce kişiyi işten çıkaracak" desc="Alman otomotiv devi Audi'den sonra Mercedes ve Smart markalarının bağlı olduğu Daimler de 2022 yılına kadar binlerce çalışanıyla yollarını ayırmayı planladığını açıkladı. Grup, sendikalarla olan görüşmelerinden sonra bu kararını duyurdu. Markanın kararının arkasındaki en büyük sebep ise yeni geliştirilen elektrik motorlu araçların maliyetlerinin yüksek olması ve bu yüzden şirket giderlerini azaltmak istemeleri... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/29/iecrop/shutterstock_149474312_16_9_1575028994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/mercedes-binlerce-kisiyi-isten-cikaracak-5480517/"]

Reuters'ın haberine göre Mercedes bu strateji çerçevesinde bazı modellerinden ve motor ailelerinden de vazgeçecek. Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schaefer yaptığı açıklamada bunu belirtti. Schaefer, "Mevcut ürün gamımızı gözden geçireceğiz ve düzene sokacağız." dedi. Alman üretici maliyet düşürme hareketlerine ek olarak bazı platform ve motorlarının da üretimini durduracağını Yönetim Kurulu üyesi tarafından açıkladı. Schaefer, "Evet, gelecekte daha az platformumuz olacak" dedi. Markus Schaefer, markanın gelecekteki modellerini daha esnek bir platform teknolojisiyle oluşturacağını da belirtti.

[caption id="attachment_5662069" align="alignnone" width="1200"] MAyıs ayı sonunda üretimi duracak olan Mercedes-Benz X-Class[/caption]

Euro 7 emisyon standartlarına göre bazı modellerin eleneceğini de açıklayan Schaefer, "Kaç tane motor bu regülasyonları karşılayabilecek(?), en önemli konumuz bu. Kesinlikle 4 silindirli motorlar V12 silindirlilere göre kapıdan geçme konusunda daha şanslı olacak." dedi.

X-CLASS'IN ÜRETİMİ MAYIS AYINDA BİTİYOR!

Mercedes'in pikap modeli olan X-Class'ın üretimi gelecek mayıs ayında sonlanıyor. Bunun sebebi ise aracın satışlarının istenen seviyede olmaması. Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın haberine göre X-Class'a ek olarak Mercedes birkaç modelin üretimini daha sonlandıracak. Bu modeller arasında ise S-Class Coupe, Cabrio ve B-Class modelleri var.

[caption id="attachment_5662067" align="alignnone" width="1200"] Mercedes-Benz S-Class Cabrio[/caption]