2009´dan bu yana ABD destekli bir girişim olan Joby, eVTOL (elektrikli hava araçlarının kalkış ve inişi) alanında hizmet sağlıyor. Şirket son olarak Uber ile bir ortaklığa imza atmıştı. Toyota ile gerçekleşecek ortaklık sonrasında Japon dev eVTOL'ün üretim ve geliştirme süreçlerine destek olacak.

eVTOL'ün aracı 322 km/s hıza ulaşabilecek ve tek şarjla 241 km menzile sahip olacak.



Yatırımın ardından Toyota Başkan Yardımcısı Shigeki Tomoyama´nın Joby yönetim kuruluna katılacağı belirtilirken, Toyota CEO´su ve Başkanı Akio Toyoda da yatırımla ilgili, "Müşterilerimizi hem karada şimdi de hava da istedikleri yere ulaştırmayı umuyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Hyundai ve Uber'den 'uçan taksi'" desc="Hyundai Motor Company, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2020 Fuarı’nda geleceğin mobilite çözümlerini tanıttı. Hyundai’nin teknoloji şirketi Elevate ve Uber tarafından ortaklaşa olarak geliştirilen hava taksileri, tüm dünyadaki hava taşımacılığında kökten değişimi beraberinde getireceğe benziyor. Geliştirilen bu araçlar yerden 300-600 mt aralığında yükselebilecek ve 100 km menzile sahip olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/07/iecrop/hyundai-uber-4_16_9_1578387237.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/hyundai-ve-uberden-ucan-taksi-5553253/"]

Toyota aynı zamanda hava ulaşımının şirket için uzun dönemli bir hedef olduğunu belirterek otomobil işine devam edeceklerini ve bu anlaşma ile havadaki varlıklarına imza attıklarını belirtti.

(DHA)