Pirelli, İzmit'te bulunan tesislerinde hem normal kullanım hem de motorsporlarında kullanılması için lastik üretimi gerçekleştiriyor. Marka Corona virisü sebebiyle üretimine ticari araç lastik markası olan Prometeon'da ara vermişti. Şimdi ise Pirelli olarak üretime ara vereceklerini duyurdular.

Markadan gelen açıklama ise şu şekilde;

"Pirelli Türkiye olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile ilgili gelişmeleri T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkili kuruluşların kamuoyuyla paylaştığı açıklamalara paralel olarak çok yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Yaşanan son gelişmeler çerçevesinde, 1 - 12 Nisan tarihleri arasında İzmit’teki üretim operasyonlarımıza ara verilmesi kararlaştırılmıştır.

Diğer yandan Pirelli’nin motor sporları programında global çapta kritik role sahip bulunan İzmit'teki üretim tesisimiz ve tüm iş birimlerimizde İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Departmanımızın rehberliğinde gerekli önlem ve aksiyonları almış bulunmaktayız.

Bu önlemlere paralel olarak, Pirelli Türkiye Genel Merkez ve fabrikada üretim operasyonları dışındaki çalışanlarımızın uzaktan çalışması için gerekli hazırlık ve testler tamamlanarak, 18 Mart itibarıyla uzaktan çalışma sistemine geçildi."

[old_news_related_template title="Türk otomotiv sanayisinin 'Corona virüsü' ile mücadelesi!" desc="Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızlı bir biçimde dünyanın her yerine yayılan Corona virüsünden Türk otomotiv sanayisi de payına düşeni aldı. Türkiye, özellikle Avrupa pazarı için iyi bir otomotiv yan sanayine ve üretim ağına sahip. Ülkede üretim yapan Honda, Toyota, Mercedes-Benz ve Ford Otosan faaliyetlerine geçici süreliğine ara verdi, çalışanlarına da evinizden çalışın dedi! İşte Türkiye otomotiv sektörünün son durumu ve salgın geçtikten sonra ortaya çıkabilecek durumlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/21/iecrop/shutterstock_775327096-1_16_9_1584768156.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/turk-otomotiv-sanayisinin-corona-virusu-ile-mucadelesi-5692590/"]