Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde 8 gündür yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Türkiye’nin en yaşlı corona virüsü hastası 100 yaşındaki Süleyman Çavdar, yoğun bakımdan çıktı ve umut oldu. Asırlık çınar, Dahiliye Yoğun Bakımı ekibi tarafından alkışlarla göğüs hastalıkları servisine alındı.



TÜRKİYE'NİN EN YAŞLI CORONA VİRÜSÜ HASTASIYDI

Bir hafta içinde corona hastasını yoğun bakımdan servise çıkardıklarını söyleyen Dahiliye Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Dr. İsmail Hakkı Akbudak, “Bugün Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne bir süre önce kaldırılan ve 8 gündür solunum cihazına bağlı yoğun bakımda yaşayan Türkiye’nin en yaşlı Covid-19’lu 100 yaşındaki Denizlili hastamız yaşam mücadelesini kazandı. Hastanın 8 gündür solunum cihazına desteğine ihtiyacı olan hastanın klinik ve laboratuvar değerleri normale döndü ve servise devredildi. Servisten de  kısa sürede taburcu olabileceği belirtildi” dedi.


Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinden de bu hafta iki hastanın taburcu edildiğini ve taburcuların devam edeceğini bildiren Prof. Dr. Simay Serin ise hastaların taburcu edilmesi ile Covid-19‘la mücadelede tüm ekibin moralinin yüksek olduğunu ifade etti. İHA