Japonya'dan denize açılan ve daha sonra yolculardan birinin Corona virüsü taşıdığı anlaşılan Diamond Princess adlı gemiden tahliye edilerek ülkelerine getirilen ABD vatandaşları Nebraska Üniversitesi'ne bağlı hastanede karantinaya alınmışlardı.

Daha önce Ebola hastası 4 kişiyi iyileştirdiği bilinen hastanenin, Corona virüsüne karşı geliştirilen remdesivir adlı ilacı gemiden getirilen hastalar üzerinde deneyeceği belirtildi.

Amerikan CNBC haber sitesine göre, Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı doktor Bruce Aylward, Wuhan'daki iki hasta üzerinde denenen ilacın hastaları iyileştirmek için en hızlı yöntem olacağını belirtti. Aylward, hastalığın sadece Çin'de değil küresel boyutlarda sorunlara yol açtığını ifade etti.

Hastane tarafından yapılan açıklamanın ardından remdesivir ilacının üreticisi Gilead'ın hisseleri hızlı bir yükselişe geçti. Şirket hisseleri açıklama sonrası yaklaşık yüzde 4'lük bir artış yaşadı.

ÇİN AŞI BULDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ


Çin'in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, aşı çalışmalarıyla ilgili olarak şunları ifade etmişti:

"Çin’deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin'deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek."

[old_news_related_template title="Remdesivir nedir? Remdesivir hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor?" desc="Dünyayı tedirgin etmeye ve hızla yayılmaya devam eden Corona virüsü nedeniyle bugüne kadar 2 bin 700 kişi hayatını kaybetti. Salgınla mücadele kapsamında aşı çalışmaları sürerken, son olarak aşının bulunduğu ancak daha fazla teste ihtiyaç olduğu Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui tarafından açıklanmıştı. Peki Remdesivir nedir? Remdesivir ilacı hangi hastalıklarda kullanılıyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/25/iecrop/remdesivir-shutter_16_9_1582658195.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/remdesivir-nedir-remdesivir-hangi-hastaliklarin-tedavisinde-kullaniliyor-5645884/"]

[old_news_related_template title="Konya'da bir kişi Corona şüphesiyle polis tarafından yakalanıp hastaneye getirildi!" desc="Konya'da Meram Tıp Fakültesi'ne giderek yakın tarihte Güney Kore'den geldiğini belirtip ardından tedavi olmadan hastaneden ayrılan ismi açıklanmayan 35-40 yaşlarında bir erkek, 'Corona virüsü' şüphesiyle polis tarafından yakalanıp, hastaneye getirildi. Yapılan ilk muayenesinde 'Corona virüsü' şüphesine ait bir bulguya rastlanılmayan kişi, tedbir amaçlı izolasyonlu odaya alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/25/iecrop/konya-dha-12_16_9_1582652108.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/konyada-bir-kisi-corona-suphesiyle-polis-tarafindan-yakalanip-hastaneye-getirildi-5645788/"]

[old_news_related_template title="Tahran'dan kalkan uçak, İstanbul'a iniş yaptı!" desc="İran'daki Corona virüsü vakaları yüzünden bölgedeki Türk vatandaşları ülkeyi terk etmeye başladı. Öğlen saatlerinde İstanbul'a doğru yola çıkan THY uçağı Ankara'ya zorunlu olarak inmişti. Sağlık Bakanı Koca'nın, İran'dan Türk vatandaşları dışında yolcu gelemeyeceğini belirtmesinden sonra, saat 17:10'da Tahran'daki İmam Humeyni Havalimanı'ndan kalkan Mahan Havayollarına ait başka bir uçak saat 20:04'te İstanbul'a iniş yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/25/iecrop/iran-ucagi-flightaware_16_9_1582652024.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tahrandan-kalkan-ucak-istanbula-inis-yapti-5645794/"]